Fausto Gresini věří v úspěšnou sezonu

Fausto Gresini věří v úspěšnou sezonu

Ve středu představil Fausto Gresini na slavném okruhu v Monze svůj MotoGP tým pro rok 2011. Slavnostní události byli přítomni oba jeho jezdci Marco Simoncelli, Hiroši Aojama a prezident San Carlo Alberto Vitaloni.

U San Carlo Honda Gresini spolupracovali v posledních letech s jezdci jako Toni Elías, Alex De Angelis nebo Marco Melandri. Dnes je to Marco Simoncelli, který u Gresiniho týmu pojede druhým rokem a navíc s továrním motocyklem Honda RC212V a Hiroši Aojama, jediný Japonec na startovním roštu královské kubatury.

Simoncelli v průběhu předsezonních testů v Malajsii předvedl, že je talentovaným jezdcem, který má šanci bojovat s nejlepšími. Začátkem února dokonce z Malajsie odjel v pozici nejrychlejšího jezdce. Druhý třídenní test byl ve znamení podobně stabilních výkonů a nakonec to byl třetí čas, takže pro Gresiniho žhavé želízko v ohni.

Loni absolvoval Hiroši Aojama, stejně jako jeho týmový kolega, svou premiéru v MotoGP. Japonec spojil síly s tehdy novým týmem Interwetten Honda (dnes již v MotoGP nepůsobí), ale sezona pro něho nedopadla dobře. V Británii se zranil a na závodní dráhu se vrátil až v San Marinu. Letošní přípravu zatím zvládá velmi dobře a v kuloárech se o něm hovoří, jako o možném překvapení šampionátu.

Oficiální prezentaci týmu San Carlo Honda Gresini v Monze byl přítomen prezident jejich hlavního sponzora Alberto Vitaloni, který mimo jiné řekl: „Dnešní den je dnem oslav, San Carlo slaví pětasedmdesátileté výročí a Fausto Gresini nedávno oslavil padesátiny.“

„Máme dobré základy pro úspěšný ročník. V posledních letech tým usilovně pracoval, teď je čas vzít za toto úsilí v MotoGP odměnu. S Marcem a Hirošim máme konkurenceschopný tým a to je vzrušující období. Hodně štěstí!“ řekl prezident společnosti San Carlo Alberto Vitaloni.

Marco Simoncelli (San Carlo Honda Gresini) - test Sepang 2011

Ital Fausto Gresini (23.1.1961) je zkušeným šéfem týmu a sám v letech 1983 až 1994 aktivně závodil. Má na kontě sto třicet dva startů v Grand Prix a dva tituly mistra světa v třídě do 125ccm (1985, 1987). Ital si vysoce cení partnerství se společností San Carlo, která podniká v potravinářském průmyslu a stejně tak dlouholetou spolupráci s Hondou, výrobcem motocyklů.

„Věříme, že to pro nás bude skvělá sezona,“ uvedl Gresini. „Simoncelli udělal obrovský pokrok, Honda připravila perfektní motocykl a jsme potěšeni mít i na dále San Carlo, jako hlavního sponzora. Sdíleli s námi těžké chvíle a nyní si myslím nastal ten správný čas, kdy jim to můžeme oplatit a už se nemůžu dočkat, až budeme v Kataru.“

Marco Simoncelli vyhrál šampionát čtvrtlitrů v roce 2008 a v královské MotoGP tak zaslouženě patří mezi elitu. Prezentaci svého týmu v Monze přivítal s nadšením. „Jsem rád, že máme prezentaci v Monze, na dráze, která mi v minulosti přinesla štěstí,“ řekl Simoncelli. „Když jsem byl ještě ve čtvrtlitrech, měli jsme tady před začátkem sezony také prezentaci týmu. Teď už se nemůžu dočkat na poslední předsezonní test v Kataru a zejména pak na samotný závod.“

Druhý jezdec Gresiniho týmu Hiroši Aojama je vůbec posledním mistrem světa čtvrtlitrové kubatury. Titul získal v roce 2009 a letos má velkou šanci předvést svůj skutečný potenciál. „Jsem rád za tuto zkušenost s novým týmem, kde jsem se okamžitě cítil dobře. Zaznamenali jsme pozitivní testy v Malajsii a do začátku sezony nastupujeme s odhodláním. Mým cílem je dosahovat dobrých výsledků a pokud to bude jen možné, být mezi prvními pěti.“

Doporučujeme

Články odjinud