FGR v chladném Aragonu

FGR v chladném Aragonu

Co máme čekat od čtrnáctého závodu sezóny, zněla otázka před španělským závodem. Jasper totiž ani jednou v předchozích třech sezónách neviděl šachovnicový praporek.

Páteční volné tréninky splnily předpověď, když se oba odjeli na mokru. Jasper zakončil úvodní trénink na 21. místě. Odpoledne se jelo za silného deště, což našemu jezdci vyhovovalo, a ke konci postupně zrychloval. Bylo z toho nakonec skvělé páté místo a naše nejlepší umístění mezi světovou elitou vůbec. Mechanici vyměnili původní podsedlovku za novou, kvůli lepšímu rozmístění těžiště při brždění.

Poslední volný mokrý trénink, kterým začalo sobotní ráno, měl také vzestupnou tendenci. Posledních šest kol Jasper zrychloval, což stačilo na slušnost 20. příčku.

Lámání chleba však přišlo na řadu opět ve 13 hodin. Trať začala před kvalifikací rychle osychat a Jasper zajel již po prvním kole přezout na suchou směs. Využil toho mezi prvními, a podařilo se mu zajet rychlé kolo, když bojoval s Alexem Marquezem. Dlouho se držel v top ten, ale opět přišel nezvládnutý závěr a propad na 24. místo. Směs M nebyla na tuto chladnou trať ideální, ale toto obutí měli všichni závodníci, neboť nebylo na výběr. Proto výmluva, že rychlé kolo nešlo kvůli klouzajícímu zadnímu kolu, nebyla na místě.

Boj o kýžené pozice se nám díky tomuto umístění vzdálil. Do zítřejšího závodu snad Jasper vloží veškerou energii, snad takovou, jako jeho mechanici …

Doporučujeme

Články odjinud