Fiat Yamaha má po kvalifikaci první a druhou řadu

Fiat Yamaha má po kvalifikaci první a druhou řadu

Lorenzo si moc přál před domácím publikem vyhrát kvalifikaci, skončil druhý a pro nedělní závod je jeho motivace a odhodlání jasné, pokud možno vyhrát. Rossi bojoval s problémy a čtvrtý čas přišel v hodině dvanácté.

S novou přilbou, která se v paprscích slunce třpytila jako drahokam, vyjel Jorge Lorenzo odpoledne na dráhu okruhu Ricarda Torma, aby bojoval především s Australanem Casey Stonerem. Oba jezdci se o poslední pole position sezony přetahovali stále rychlejšími časy, ale nakonec byl z toho druhý čas dne a první řada na startu.

„Jsem opravdu nadšený a hrdý stát v první řadě před všemi španělskými diváky v tomto domácím závodu,“ řekl Jorge Lorenzo po skončení sobotní kvalifikace. „Obzvlášť pak tady, poslední závod je pokaždé mimořádný a všichni v něm chtějí zajet co nejlépe.“

„Dělal jsem co bylo v mých silách, abych dnes získal pole position, ale Casey byl velmi rychlý a nedokázal jsem ho porazit. Uvidíme, zda se nám s ním zítra podaří udržet v kontaktu, ale v závodu se budu maximálně snažit, tak jako pokaždé.“

„X-lite mě poctil speciální přilbou a jsem na ni velmi pyšný, protože vypadá jak diamant ve slunci!Děkuji všem a věřím, že se mi zítra podaří zajet dobrý závod,“ řekl závěrem Jorge Lorenzo, jenž v osmnáctém závodu sezony odstartuje po sedmnácté z první řady, což znamená, že jen jednou v ní chyběl.

Valentino Rossi spolu s týmem hledal a hledal až našel a to doslova v hodině dvanácté. Italskému jezdci se až v závěru kvalifikace podařilo nastavit motocykl tak, aby získal potřebnou přilnavost a tím pádem rychlejší čas na kolo, který ho z osmé pozice katapultoval na čtvrtou v druhé řadě.

„Byl to velmi těžký den, ale naštěstí jsme dokázali zlepšit nastavení v samotném závěru kvalifikace, což mi nabídlo o něco vyšší přilnavost a umožnilo zajet rychlejší čas,“ řekl Valentino Rossi. „Jsme čtvrtí, což vzhledem k vývoji tréninků není zase tak špatné. Uvidíme zítra, nebude to jednoduché, máme pořád nějaké problémy, zatímco ostatní jsou velmi rychlí, ale pokud se dokážeme alespoň o něco zlepšit, pak to můžeme zkusit.“

„Není to nějak obzvlášť těžký okruh na předjíždění, takže druhá řada na startu není takový problém, pokud budeme správně rychlí. Stoner je tu skutečně velmi rychlý, dnes byl absolutně někde jinde, ale je to můj poslední závod s Yamahou, takže udělám, co bude v mých silách, abych se umístil na stupních vítězů,“ řekl závěrem Valentino Rossi.

Doporučujeme

Články odjinud