Filip Salač má za sebou náročný víkend v Kataru

Filip Salač má za sebou náročný víkend v Kataru

Filip Salač absolvoval svůj první závodní víkend v roli stálého jezdce Moto3, ale s průběhem a výsledkem tohoto víkendu není spokojen.

Sobota v Kataru byla pro Salače velmi nepříjemná. V tréninku měl dost těžký pád, dokonce musel do nemocnice, tam pak musel delší dobu čekat na výsledky, takže nakonec nestihl dorazit včas na kvalifikaci. V nemocnici se však naštěstí ukázalo, že Salač nemá žádné vážné zranění a dostal povolení k účasti v závodě.

„Jsem velmi smutný kvůli pádu ve třetím tréninku. Byla to moje chyba, ale i kombinace silného větru a opotřebených pneumatik. Měl jsem higsider a hodně tvrdě jsem narazil o zem. Kvůli silným bolestem horní části těla a celé pravé strany jsem musel do nemocnice. Musel jsem vynechat kvalifikaci, takže jsem opravdu nešťastný, protože si myslím, že jsme mohli dosáhnout dobrého výsledku. Dobré je, že zítra budu moct jet a udělám vše, co bude v mých silách. Doufám, že léky proti bolesti mi pomohou. Po warm upu uvidíme, jak se budu cítit,“ sdělil v sobotu Salač.

Vzhledem k tomu, že Salač nenastoupil do kvalifikace, musel startovat až z konce pole (konkrétně z předposlední pozice). Po chybě v úvodu navíc přišel o kontakt se skupinou, která jela před ním. Do cíle nakonec dorazil jako jednadvacátý a spokojený není.

„Po warm upu jsem se cítil docela dobře – tedy kromě těch bolestí, které jsem měl po pádu ve třetím tréninku. Už odpoledne jsem měl problémy s přilnavostí zadního kola. Snažili jsme se problém vyřešit, ale bohužel se nám to nepodařilo. Do závodu jsem odstartoval celkem dobře, ale v první zatáčce jsem udělal chybu. Jel jsem vnější stopu a jeden z jezdců se dostal pode mě, takže jsem musel projet rovně, abych neupadl. Přišel jsem tak o kontakt se skupinou, která jela přede mnou, a pak jsem bojoval s pěti jezdci. Samozřejmě nejsem šťastný. Dokončit první závod na jednadvacáté pozici není to, co jsem očekával. Doufal jsem, že se posunu vpřed, ale po šestém kole se přilnavost hodně zhoršila, takže jsem nemohl nic dělat. Také jsem musel být opatrný při přidávání plynu. Byl to můj první závod, v sobotu jsem musel být až do 18 hodin v nemocnici, vůbec nebylo jisté, zda budu moct nastoupit do závodu, což mě všechno docela trápilo, ale teď už se těším na Argentinu a rád bych poděkoval svým mechanikům, týmu a sponzorům,“ řekl po závodě Salač.

Zdroj a foto: Prüstel GP

Doporučujeme

Články odjinud