GP Portugalska: Fabio Quartararo Foto: Václav Duška Jr.

GP Portugalska: Fabio Quartararo | Foto: Václav Duška Jr.

GP Portugalska: Fabio Quartararo zvítězil Foto: Václav Duška Jr.
GP Portugalska: Fabio Quartararo se raduje z výhry Foto: Václav Duška Jr.
GP Portugalska: Johann Zarco skončil druhý Foto: Václav Duška Jr.
GP Portugalska: Aleix Espargaro dorazil do cíle jako třetí Foto: Václav Duška Jr.
24
Fotogalerie

Fotografie: Vzpomínky na první dva evropské závody roku 2022 – Portimão a Jerez

V druhé polovině dubna se jezdci přesunuli do Evropy. Prvním evropským závodem letošního roku byla Velká cena Portugalska na okruhu Portimão. Týden po ní následovala GP Španělska.

Velká cena Portugalska na okruhu v Portimão byla prvním evropským závodem letošního ročníku MotoGP. Konala se 24. dubna. O týden později se pak v Jerezu jela Velká cena Španělska.

Portugalský závod třídy Moto3 ovládl Sergio Garcia. Závod prostřední kubatury musel být přerušen kvůli hromadné nehodě. Po restartu si pro svou první výhru v Moto2 dojel Joe Roberts. V MotoGP se z výhry radoval Fabio Quartararo, který se díky výhře posunul do čela šampionátu. Druhý skončil Quartararův krajan Johann Zarco. Na třetí stupínek podia vystoupil Aleix Espargaro. Bagnaia do závodu nastoupil navzdory zraněnému rameni a vybojoval osm bodů.

O týden později v Jerezu Francesco Bagnaia vybojoval vítězství. Na podium s ním vystoupili Fabio Quartararo a Aleix Espargaro. V prostřední kubatuře se svého prvního vítězství dočkal Ai Ogura. Závodu nejslabší kubatury kraloval Izan Guevara.

Foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud