FTR bude testovat M311 s Maverickem Viñalesem

FTR bude testovat M311 s Maverickem Viñalesem

Motocyklový prototyp třídy Moto3 z dílny britské společnosti FTR, bude ve středu testovat na okruhu v Almeiře španělská hvězda a jezdec týmu BQR Maverick Viñales.

Viñales prodloužil spolupráci s týmem BQR a v roce 2012 zahájí novou éru nejnižší kubatury s motocyklem třídy Moto3. Španělský tým teď bude testovat britský komplet M311, což je podvozek FTR poháněný čtyřdobým motorem Honda NSF250R.

Španělé pokračují v přípravě na novou sezonu a fakt, že pro FTR bude testovat Viñales je pro samotného výrobce ta nejlepší možná varianta. „Motocykl vyjede v Almeiře a budeme tam testovat s Maverickem Viñalesem, takže máme toho nejlepšího jezdce,“ řekl na adresu Nováčka roku 2011 Steve Bones z FTR. „Máme z toho opravdu radost.“

Svůj motocykl už Britové představili ve Valencii a byl o něho poměrně velký zájem. Značka FTR zaznamenala úspěch v kubatuře Moto2 a je jasné, že stejně úspěšný stroj je jejich cílem také v nové třídě Moto3. Proto padla volba na motor Hondy, což je pro Brity záruka kvality.

„Motor od Hondy je pro nás bezpečná volba,“ pokračoval Bones. „Jsou tu také ostatní, ale to sebou přináší určité riziko a Honda je prostě Honda. V paddocku jsme již díky působení v Moto2 známí a lidé nám věří, takže jim chceme nabídnout dobrý stroj.“

Doporučujeme

Články odjinud