Galavečer FIM 2011

Galavečer FIM 2011

V portugalském Estorilu proběhl slavnostní galavečer FIM, kde na pět set pozvaných hostů sledovalo ocenění těch nejlepších, kteří letos dominovali v jednotlivých motocyklových kategoriích.

Mistrům světa předávali ocenění legendy závodění na dvou kolech jako Angel Nieto, Carl Fogarty, Eric Geboers, Yjro Vesterinen, Giovanni Sala, Tony Rickardsson a Iris Kramer. Spolu s nimi byli na pódiu letošní šampioni jednotlivých kategorií Carlos Checa, Stefan Bradl, Antonio Cairoli, Toni Bou, Juha Saminen, Greg Hancock, Stephanie Laier, Ludivine Puy a Laia Sanz.

Mezinárodní motocyklová federace (FIM) udělila také tři speciální ceny FIM pro Nováčka roku,  Ženu roku a Osobnost roku. Vítězem kategorie Nováček roku se stal Polák Maciej Janowski (MS - plochá dráha do 21 let), Ženou roku je Španělka Laila Sanz (MS – trial) a Osobností roku je Španěl Carlos Checa (MS – WSBK).

Pořadem provázela britská televizní moderátorka Suzi Perry a nechyběl samozřejmě prezident Mezinárodní motocyklové federace, Vito Ippolito.

Nicolas Terol - 2011 FIM Gala Ceremony awards the World’s best motorcyclists

Doporučujeme

Články odjinud