GP České republiky 2018 – doprovodné akce

GP České republiky 2018 – doprovodné akce

Grand Prix České republiky se pojede již tento týden 3. až 5. srpna, ale na některé zajímavé doprovodné akce je možné se podívat už nyní.

GP České republiky se koná již tento týden. V brněnské Galerii Vaňkovka je nyní možné prohlédnout si výstavu „Léto s MotoGP“. K vidění je například motocykl Karla Abrahama a k dispozici je i stánek, na němž je ještě možné si zakoupit vstupenky za zvýhodněné ceny. Program na Vaňkovce vyvrcholí autogramiádou jezdců dne 2. srpna v 18:00.

Ani letos nebude chybět tradiční čtvrteční procházka boxovou uličkou a paddockem. Tato akce je dostupná pouze pro držitele speciálních vstupenek na tuto akci. K jisté změně však v souvislosti s touto akcí došlo. V předchozích letech se začínalo už v 15:00. Letos byl začátek posunut na 16:30. Cílem tohoto posunu bylo zajistit, aby bylo v boxech přítomno co nejvíce jezdců. Délka akce zůstává zachována. Držitelé vstupenek budou mít opět k dispozici dvě hodiny času, procházka tak tedy skončí v 18:30.

A ani o tradiční přelet gripenů přes okruh letos nebudeme ochuzeni. Přelet je naplánován na neděli, na přestávku mezi závody Moto2 a MotoGP – konkrétně proběhne v době od 13:26 až 13:35. Těsně před přeletem gripenů se diváci mohou těšit na předváděcí kolo FIM Enel MotoE World Cup.

Co se týče samotných závodů, oproti předchozím ročníkům dochází ke zkrácení závodu MotoGP z původních 22 kol na 21 kol, zkrátí se i závod Moto2 z 20 na 19 kol a také Moto3 z 19 na 18 kol.

Zdroj: Automotodrom Brno, foto: Repsol

Doporučujeme

Články odjinud