Gresiniho jezdci dnes uzavřeli první desítku

Marco Simoncelli v závěru kvalifikace pořádně zabral a dostal se do třetí řady, což je lepší výsledek než zajel jeho zkušenější týmový kolega Marco Melandri, který startuje desátý.

Na oba Italy zítra čeká jejich domácí závod, takže motivace velmi vysoká a touha uspět ještě větší. Marco Simoncelli vyřešil spolu s týmem problémy z pátečního tréninku a třetí řada je pro mladíka v MotoGP určitě zajímavý výsledek. Po startu ale musí dávat velký pozor, protože v prvních zatáčkách bude hodně těsno.

„Problémy, které jsme měli včera pokračovaly i v prvních dvaceti minutách odpolední kvalifikace,“ řekl devátý Marco Simoncelli. „Potom jsme se vrátili k původnímu nastavení, protože jsme na motorce udělali určité změny, které sedly v Indianapolisu. Do jisté míry to byl krok zpátky, ale s některými změnami jsme dokázali nastavit dobrý čas na kolo.“

„V této chvíli jsem spokojený, protože až do dnešního dopoledne to nevypadalo vůbec dobře, ale nyní nám svitla naděje,“ řekl Ital Marco Simoncelli, který si časem 1´34,934 sekundy zajistil třetí řadu na startu domácího závodu v San Marinu.

Marco Melandri se může snažit jak chce, ale pořád má nějaké problémy. Na rozdíl od Simoncelliho zvládl perfektně úvod kvalifikace, ale už vůbec ne její závěr. „Ve skutečnosti to byl ale dobrý trénink. Bohužel ke konci kvalifikace jsme udělali na přední vidlici nějaké změny, ale s negativním účinkem, takže jsem si v závěru nedokázal zlepšit čas na kolo.“

„Nicméně mám dobrou rychlost a pro zítřek je cílem dobře odstartovat a nasadit výraznou rychlost. Mám teď mnohem lepší formu než v posledních týdnech, takže doufám, že se nám zítra podaří zajet solidní závod,“ řekl závěrem optimisticky naladěný Marco Melandri.

Doporučujeme

Články odjinud