Gresiniho jezdci v první desítce

Gresiniho jezdci v první desítce

Tým Fausta Gresiniho letos rozhodně vykročil pravou a oběma jejich jezdcům se v přípravě na letošní sezonu daří. Marco Simoncelli zajel třetí nejlepší čas třetího dne, Hiroši Aojama skončil devátý.

Ital jede druhou sezonu v MotoGP a už dnes je jasné, že v letošním ročníku bude chtít bojovat o ty nejvyšší příčky a ´Super Sic´ je po svém posledním výkonu stále více přesvědčen, že ty nejvyšší příčky budou představovat stupně vítězů.

„S dopoledním časem na kolo jsem opravdu spokojený, i když během závodní simulace jsme byli lehce nestálí. Včera jsem na tvrdé pneumatice dokázal jezdit rychle, ale dnes odpoledne to bylo horší a nedokázal jsem jezdit stejným tempem. Každopádně jsem klidný, protože dnešní výkon byl ovlivněn volbou pneumatik, možná šlo jezdit na měkčí směsi, jako ostatní a byl bych rychlejší v simulaci závodu.“

„Nicméně znovu opakuji, nedělá mi to těžkou hlavu a z Malajsie odjíždím velmi spokojený s prací, kterou jsme tu za ty poslední tři dny odvedli a také šťastný, že teď vyměníme dráhu, protože po šesti dnech v Sepangu jsem mírně řečeno tak trochu ´připečený´,“ uvedl závěrem Marco Simoncelli.

Hiroši Aojama (San Carlo Honda Gresini) - Sepang test 2011

Hiroši Aojama v přípravě na druhou sezonu v královské MotoGP působí jako vyměněný, drží krok s ostatními, zkušenějšími soupeři a ani jeho ztráta není nijak zvlášť vysoká. V druhém testu měl nehodu, což Japonce trošku ovlivnilo, ale nakonec se s Malajsií rozloučil v pozitivním módu.

„Test skončil a musím říct, že to pro mě představoval pořádnou výzvu,“ komentoval tři dny v Malajsii Hiroši Aojama. „Tvrdě jsme pracovali a s něčím spokojený jsem, s něčím zase ne. Tým mě velmi podporoval a společně jsem přišli na způsob, jakou zvolit cestu v rámci nastavení pro nadcházející sezonu.“

„Už se nemůžu dočkat až se dostaneme do Kataru, abychom dál stavěli na tom, co jsme tady odvedli. Jsem rád, že pracuji s tak bezvadným týmem a doufám, že jim už brzy něco vrátím na oplátku,“ uvedl Hiroši Aojama, jezdec týmu San Carlo Honda Gresini a jediný japonský zástupce v královské MotoGP.

Doporučujeme

Články odjinud