Gresiniho tým má před desátým podnikem potřebnou motivaci

Gresiniho tým má před desátým podnikem potřebnou motivaci

Marco Simoncelli chce ve Spojených státech zlepšit svou závodní konzistenci a pokusit se už konečně atakovat ty nejvyšší pozice. Hiroši Aojama pojede v Laguně Seca poprvé, takže ho čeká náročná adaptace.

Ital “Super Sic” s osmapadesátkou na kapotě tovární Hondy už prokázal, že je velmi rychlým závodníkem, ale pouze co se týče tréninkových jízd. V samotném závodu má zatím problém udržet krok s nejrychlejšími, což mu samozřejmě na umístění na stupních vítězů nemůže stačit. Naposledy prohrál v Německu souboj o čtvrté místo až v samotném závěru a cílem projel šestý.

„Čtvrté místo na Sachsenringu by bylo o něčem jiném, ale i tak jsem byl s výkonem spokojený a do Spojených států odjíždím velmi motivovaný,“ řekl Marco Simoncelli před cestou na druhý konec světa. „Pro mě bylo důležité zlepšit formu, i když bylo zklamáním, že jsem nedokázal udržet tempo celých třicet kol. Bohužel, měl jsem problémy s nadměrným opotřebením levé strany zadní pneumatiky a ke konci jsem už na to nedokázal zatlačit tak, jak v první polovině závodu.“

„Je to škoda, ale mám teď šanci to vynahradit v Laguně, jedinečném okruhu, který mám rád. Tato trať mě sama o sobě fascinuje, Corkscrew je vzrušující a nadšení fanoušků vám nabízí extra podporu. Společně s týmem budeme usilovně pracovat na tom, abychom byli po celou délku závodu konzistentní, což bude důležité pro snížení ztráty na nejlepší,“ řekl Simoncelli.

Pro Hirošiho Aojamu bude víkend v Laguně Seca náročný zejména v adaptaci na nové podmínky dráhy, kde nikdy předtím nezávodil. Loni byl Japonec zraněný a tehdy ho v sedle Interwetten Hondy nahradil Alex De Angelis. V posledních závodech Aojama řešil zdravotní problémy, které má od nehody v Assenu, ale pro závod v Laguně už snad bude v lepší kondici a spolu se Simoncellim získají pro tým San Carlo Honda Gresini pořádnou porci bodů.

„Na Sachsenringu jsem ještě pořád bojoval se svým zraněním z Assenu a i když jsem se maximálně snažil, abych si odvezl pozitivní výsledek, bylo hodně těžké získat správný kontakt s motocyklem,“ uvedl Hiroši Aojama. „Je mi to líto vůči týmu a doufám, že jim to budu schopen vynahradit dalším závodem v Laguně Seca. Na tomto okruhu pojedu poprvé, takže to nebude snadný víkend, ale budu se snažit, abych co nejrychleji získal potřebnou rychlost.“

Doporučujeme

Články odjinud