Hanika lituje nehody s Guevarou

Hanika lituje nehody s Guevarou

Po závodě v Jerezu došlo k nehodě mezi Karlem Hanikou a Guevarou. Hanika jako viník nehody obdržel pět trestných bodů. Guevara si zlomil klíční kost.

Při dojezdovém kole po závodě v Jerezu srazil Karel Hanika Juanafrana Guevaru. Guevara při nehodě utrpěl zlomeninu pravé klíční kosti a musel být operován. Karel Hanika obdržel za způsobení nehody pět trestných bodů. Vzhledem k tomu, že Hanika už má celkem sedm trestných bodů, bude muset v Le Mans startovat z boxové uličky. Nyní se český jezdec k incidentu vyjádřil.

V závěru španělského závodu spolu Guevara a Hanika bojovali a došlo mezi nimi k nějakým kontaktům. Český jezdec se kvůli tomu na Guevaru zlobil a chtěl si s ním bezprostředně po závodě promluvit.

„Jsem smutný a mrzí mě, co se stalo. V žádném případě jsem neměl v úmyslu jej srazit. Jen jsem si s ním chtěl promluvit o nějakých incidentech, ke kterým došlo v závěrečných kolech závodu… Lituji toho, co se stalo a chtěl bych se za to omluvit,“ prohlásil Karel Hanika. „Nechtěl jsem, aby spadl a už vůbec ne, aby se zranil,“ dodává.

Hanika se po závodě Guevarovi omluvil přes Twitter a osobně se omluvil při příležitosti, kdy oba jezdci byli vysvětlovat pozávodní incident na ředitelství závodu.

Nyní už dle vlastních slov Hanika ví, že se měl v dané situaci zachovat jinak a počkat s rozmluvou na vhodnější okamžik po závodě. „Poučil jsem se, že na motorce se člověk musí soustředit na řízení. Je to závod a incidenty jsou jeho součástí. Když slezeme z motorek, máme hodně času mluvit o tom, co se stalo v závodech,“ říká Hanika s tím, že akceptuje rozhodnutí ředitelství závodu ohledně penalizace.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud