Hanika vs Kornfeil!

Hanika vs Kornfeil!

Karel Abraham a Lukáš Pešek v poslední době nepřipravili fanouškům žádnou radost. Nyní je na obzoru duel ve třídě Moto3: nováček Karel Hanika vs Jakub Kornfeil.

Jezdce MotoGP, Karla Abrahama, stále provází zranění, které se ozvalo i při prvních oficiálních testech v Sepangu. Lukáš Pešek, který minulou sezónu zakončil bez bodu, pro letošní sezónu 2014 nenalezl žádné místo. Letos bude mít Česká republika další dvě želízka v ohni. Ve třídě  Moto3 se setká Jakub Kornfeil, zkušený závodník, který se chystá již na šestou sezónu v mistrovství světa a nováček Karel Hanika, mistr Evropy Moto3 a suverénní vítěz Red Bull Rookies Cup v 2013, se nyní potkají v mistrovství světa Moto3.

Oba budou sedlat motocykl KTM z Horního Rakouska. Nový manažer Jakuba Kornfeila, kterým se stal Daniel Amatrián (bývalý manažer Jorge Lorenza, a také Mavericka Viñalese), dojednal kontrakt s týmem Calvo. Bez Slovenského sponzora firmy REDOX, by to samozřejmě nebylo možné.

Pro téměř 21- letého "Kubajze" to je nejspíš poslední velká příležitost, jak dosáhnout na stupně vítězů v nejnižší třídě. V minulé sezoně jezdil jezdec z Rohatce za tým, který v roce 2012 získal titul vicemistra zásluhou Luise Saloma, holandský RW Racing. Nakonec dosáhl jen na 11. a 5. Místo. "S továrny KTM, kterou sedlal Maverick Viñales to musí být skutečně lepší," jsou přesvědčeni jeho fanoušci.

17-letý Karel Hanika z Brna žije jen pět kilometrů od Masaryka a je považován za neobvyklý talent. Jeho čeští fanoušci doufají, že se stane dalším jezdcem, který by mohl získat vítězství v mistrovství světa a navázat tak na Františka Šťastného (3 vítězství ve třídě 350 ccm a 1x ve třídě 500ccm), a také Lukáše Peška (2x 125 ccm) a Karla Abrahama (1x Moto2).

Hanika letos bude sedlat tovární KTM v týmu Aki Ajo. Jeho týmovými kolegy budou Jack Miller a Danny Kent. Odborníci jsou za jedno – bude to velmi náročný přechod z Red Bull Rookies Cupu do mistrovství světa Moto3. Naproti tomu pro SPEEDWEEK.com Hanika řekl: "V první polovině sezony budu spokojený s top 10. Od mé domácí GP v Brně, bych se rád několikrát umístil v první pětce.“ První setkání mají Kornfeil a Hanika již za sebou. Potkali se tento týden během soukromého testu na Almeria. Jakub zajel šestý čas, Karlův čas tým nezveřejnil. Na první srovnání si tak budeme muset počkat na první oficiální test, který se uskuteční od 11. do13. února ve Valencii.

zdroj: speedweek.com

Doporučujeme

Články odjinud