Hanika zajel zatím svoji nejlepší kvalifikaci

Hanika zajel zatím svoji nejlepší kvalifikaci

Jezdci moto GP v pátek v italském Mugellu absolvovali dva tréninky na nedělní Grand Prix Itálie. V kategorii Moto3 se do akce dostal i Kája, který v Mugellu doposud nikdy nestartoval.

Na neznámém okruhu si počínal dobře a po dvou trénincích mu zatím patřilo 22. místo, ale s minimálním odstupem od bodovaných pozic.

„Víkend jsme začali dobře. Okruh se mi líbí. Byli jsme schopni se rychle této dráze přizpůsobit. Je to trať, která pro mne nevypadá náročná na naučení, protože je zde několik rychlých zatáček a to se mi líbí. Samozřejmě existuje ještě několik míst, kde mám ještě problémy, zejména zatáčky v prvním a druhém sektoru, ale je to teprve první den víkendu. Nicméně můžeme se ještě zlepšit a se změnami na motocyklu, které jsme dnes udělali, nám to jistě vyjde, samozřejmě pokud bude příznivé počasí.“

V podvečer přišla neoficiální zpráva, že Kája trpí „únavovou zlomeninou lýtkové kosti“. Naštěstí žádné potvrzení této zprávy není k dispozici, Karel se zúčastnil sobotního programu a zajel skvělou kvalifikaci.

Brněnský závodník Martin Gbelec si po výborném výkonu připsal svoje první tři body za třinácté místo v Red Bull Rookies Cupu. 

Ve třetím tréninku Karel opět zrychlil a díky času 1:59,119 se posunul na 14. pozici. Následná kvalifikace byla z pohledu našich jezdců mimořádná. Sice ji vyhrál Alex Rins před Jackem Millerem, ale na třetím místě skončil Kuba Kornfeil, který tak bude poprvé v kariéře startovat do závodu Grand Prix z první řady. Skvělou koncovku předvedl také Kája, který se časem 1´57,937 sekundy posunul na sedmé místo a do závodu tak odstartuje z třetí řady. A to ještě tři minuty před koncem figuroval na jedenadvacáté pozici. Také pro Káju je dnešní kvalifikace zatím jeho nejúspěšnější v mistrovství světa.

Doporučujeme

Články odjinud