Hayden: Cílem je testovat v Sepangu

Hayden: Cílem je testovat v Sepangu

V krásném prostředí italských dolomitů dnes odpovídali na otázky novinářů jezdci stáje Ducati. Nicky Hayden hovořil o svém zranění z konce roku 2011, ale také o tom, že chce stihnout první test v Sepangu.

Začátkem listopadu Američan chyběl ve dvoudenním testu ve Valencii, protože si zlomil zápěstí pádem v posledním závodu roku. Po operaci začal koncem prosince znovu trénovat a způsobil si další zranění, které mu zkomplikovalo začátek zimní přípravy. Američan si zlomil lopatku a dvě žebra (níže Hayden uvádí tři žebra), což je poměrně bolestivé zranění, které nicméně nemusí řešit operativním zákrokem.

Hayden dnes potvrdil, že jeho léčba probíhá dobře a on teď pracuje na tom, aby byl po fyzické stránce na první test roku (31.1.-2.2. 2012) připraven. „Teď už jsem na tom docela dobře. Jsou to dva týdny a nyní už můžu vyndat ruku ze závěsného šátku,“ uvedl při setkání s novináři. „Ze začátku to nebylo moc pohodlné, protože jsem si zlomil tři žebra a to není nikdy sranda, ale teď už můžu postupně začít s rehabilitací.“

„Cílem je, abych dokázal jezdit v Malajsii. Bude to trošku natěsno, protože jsem si tu lopatku zlomil trošku špatným způsobem, ale operovat to nebudeme, protože takový zákrok není vůbec jednoduchý kvůli množství svalů a šlach, které se přitom musí přerušit.“

„Teď už se ale cítím o hodně lépe a cílem je Sepang. Už jsem přišel o jeden test a nechci přijít o další,“ řekl Nicky Hayden pro jehož zaměstnavatele je test v Malajsii životně důležitý. V krátkém časovém úseku musí připravit prototyp GP12 tak, aby jezdcům italské značky umožnil rovnocenný boj s konkurencí v podobě Yamahy a Hondy.

Doporučujeme

Články odjinud