Hayden poprvé v barvách Ducati v první řadě

Nicky Hayden na domácí trati v Indianapolis bojoval o pole position, nakonec zajel třetí nejrychlejší čas. Nedařilo se naopak Caseymu Stonerovi, kterého provázely problémy s nastavením.

Nicky Hayden se na domácí půdě v Indianapolis kvalifikoval na třetím místě. Je to poprvé za dobu jeho angažmá v týmu Ducati Marlboro, kdy se prosadil do první řady. Casey Stoner už tak spokojen nebyl, zajel šestý nejrychlejší čas.

Hayden věří, že svou formu z kvalifikace potvrdí i v závodě. "Je to poprvé, co jsem s ducati v první řadě. Trvalo to rok a půl, ale jsem strašně šťastný," řekl Hayden, který věří, že lepší startovní pozice mu umožní držet se od začátku závodu těch nejlepších. "Vím, jaké tu mám závodní tempo a vím, že pokud chci bojovat ve vedoucí skupině, nechci startovat sedmý nebo osmý a ztratit s ní kontakt."

"Našli jsme slušné nastavení se závodními pneumatikami a když jsme nasadili měkčí směs, byl to skok jako za časů kvalifikačních pneumatik," vzpomínal mistr světa z roku 2006.

O pole position Američan bojoval se svým krajanem Benem Spiesem, který ji nakonec získal. Hayden doufá, že právě jejich souboj přiláká domácí fanoušky do hlediště. "Dva Američané v první řadě, to je pro MotoGP v Americe i pro všechny, co ho podporují, skvělé. Doufejme, že to zítra přiláká davy diváků a my jim předvedeme dobrou show. Pojďme do toho," přeje si populární "Kentucky Kid" Nicky Hayden.

Stoner měl naopak ke spokojenosti daleko. "Čekali jsme, že budeme trochu rychlejší. Při jízdě na tvrdších pneumatikách jsme měli potíže s přilnavostí, takže jsme strávili hodně času snahou spravit to. Jakmile jsme přešli na měkčí pneumatiky, měli jsme problémy s nastavením," přiznal Australan, který i přes toto zklamání očekává v závodě lepší výsledek. "Myslím, že budeme rychlejší než někteří jezdci, co jsou dnes před námi."

Doporučujeme

Články odjinud