Hayden si v Malajsii výrazně polepšil

Tovární tým Ducati odjíždí z Malajsie v pozitivní náladě, protože oba jeho jezdci Casey Stoner a Nicky Hayden zajeli časy, které znamenaly druhou a třetí příčku ve výsledkové listině.

Stejně jako všichni ostatní strávili na dráze v Sepangu celkem pět hodin a změny, které stačili na svých GP10 udělat v závěru čtvrtečního testu se dnes ukázaly jako velmi dobré. Teď už všichni u Ducati čekají, jak si jejich letošní Desmosedici poradí s dráhou v Kataru.

„Když jsme dnes dopoledne poprvé vyjeli, byly podmínky na dráze mnohem lepší ve srovnání s včerejškem a to díky o něco chladnějším teplotám, což znamenalo, že dráha nebyla tak kluzká,“ uvedl Australan Casey Stoner.

„To nám umožnilo dostat z motorky to nejlepší a byli tak schopni nastavit některé rychlé časy. Začali jsme se stejným nastavením s jakým jsme ukončili včerejší den, což mi vyhovovalo. Změnili jsme jen pár věcí a okamžitě dokázali nasadit výraznou rychlost.“

„S technickým kompletem, který teď máme k dispozici jsme skutečně spokojení stejně jako s pokrokem, kterého jsme do této chvíle docílili,“ řekl závěrem Casey Stoner.

Jeho týmový kolega Nicky Hayden měl v pátek důvod k radosti, protože svým výkonem dokázal, že s GP10 umí zajet časy srovnatelné z nejlepšími jezdci MotoGP.

„Samozřejmě jsem opravdu velmi spokojený, protože změny, které jsme udělali ve čtvrtek odpoledne mi navzdory teplu umožnily jezdit o pár desetin rychleji a dnes za mnohem lepších podmínek fungovaly ještě lépe,“ řekl Nicky Hayden.

„Potom, co jsme v posledních testech udělali pár drobných zlepšení se nám dnes nakonec podařil velký skok kupředu a dokázal jsem jezdit rychle. Ruka nedělala problémy, ale ještě není tak silná jak předtím, což nejvíc pociťují při intenzivním brždění a to bylo dneska těžké.“

„Každopádně se rychle uzdravuji a nyní můžeme ze Sepangu odjet s opravdu spokojeným pocitem,“ řekl Američan, který jen nedávno absolvoval operaci karpálního tunelu pravé ruky.

Doporučujeme

Články odjinud