Hayden testoval GP12 v Mugellu

Hayden testoval GP12 v Mugellu

V době, kdy mají týmy motocyklového šampionátu hodně nabitý program, využila italská Ducati krátkého přerušení a vyslala na okruh v Mugellu svůj testovací tým spolu s jezdci jejich továrního týmu MotoGP.

V pondělí testoval Franco Battaini současný prototyp GP11. V úterý přijel na okruh Američan Nicky Hayden, který si kromě GP12 také vyzkoušel poprvé jízdu na novém povrchu v Mugellu, kde celý den  spolupracoval s Vittorianem Guareschim a Filippo Preziosim.

Na středu je plánován test pro Valentina Rossiho, jenž na rozdíl od Američana testoval prototyp GP12 už dvakrát. Také jeho cílem je zhodnotit výsledek práce techniků z Boloně, kteří měli za úkol provést různá zlepšení na základě jejich připomínek z testů v Jerezu a Mugellu.

„Byl to pozitivní den, i když podmínky na dráze nebyly kvůli nočnímu dešti nejlepší,“ uvedl Nicky Hayden poté, co na okruhu v Mugellu zajel osmdesát tři kol. „Kvůli tomu jsme začali o něco později, ale pracovali jsme na nastavení a na nových změnách, které na GP12 udělali.“

„Mnohem lepší kontakt s motocyklem jsem získal až po obědě, protože bylo slunečno a díky tomu se zlepšily podmínky na dráze. Nový asfalt je rozhodně velké plus a to zejména v místech, jako  zatáčka Arrabbiate, kde je to nyní opravdu zábava,“ řekl Hayden a závěrem dodal: „S pokrokem, který na motocyklu udělali od mého prvního testu v Jerezu jsem spokojený.“

Doporučujeme

Články odjinud