Héctor Barberá se pro příští dvě sezóny upsal týmu Avintia BQR

Héctor Barberá se pro příští dvě sezóny upsal týmu Avintia BQR

Oběť nové strategie Ducati – zavedení juniorského týmu a snížení podpory dosavadních satelitních stájí Cardion AB a Pramac – zůstává nakonec v MotoGP. Héctor Barberá si tak splnil své předsevzetí a od týmu Avintia BQR získal pro příští dva roky CRT motocykl.

Vyhazov Barbery způsobil v některých kruzích lehký údiv, neboť právě Barberá byl letos schopen na satelitní Ducati pravidelně dojíždět a někdy také porazit tovární stroj téže značky. Nicméně Barberá mohl být vyhozen z Ducati, z MotoGP však neodchází. Podle španělského serveru Motocuatro.com podepsal Héctor Barberá dvouletý kontrakt s týmem Avintia BQR. Rodák z Valencie bude v novém týmu pravděpodobně opět jezdit na kompletu s motorem Kawasaki a podvozkem FTR tak, jak je nyní využíván jezdci Yonnym Hernandezem a Davidem Salomem. Barberá měl ještě jednu dvouletou nabídku, a to od týmu IODA na CRT motocykl Suter BMW, tu ale odmítl. Raději zvolil španělský tým BQR.

Kdo bude s Héctorem sdílet týmový box, se zatím neví. Aktuální jezdec Yonny Hernandez udělal ve svém prvním roce působení v MotoGP dobrý dojem a získal si velké množství fanoušků, kteří ho velkolepě povzbuzují. Yonny začal být velmi populární nejen ve své rodné zemi, v Kolumbii, ale i dalších zemích Jižní Ameriky, tedy v oblasti, která je velmi zajímavá pro Dornu.

Startovní rošt má tedy s Barberovým podpisem pro příští sezónu naplněno již 14 míst. Kde všude se bude s největší pravděpodobností závodit, můžete zjistit zde.

Doporučujeme

Články odjinud