Hiroshi Aoyama bude v roce 2013 jezdcem Avintie Blusens

Hiroshi Aoyama bude v roce 2013 jezdcem Avintie Blusens

Tým Avintia Blusens potvrdil, že japonský jezdec Hiroshi Aoyama, který se o víkendu představí jako náhradní jezdec za zraněného Yonnyho Hernandeze, se stane pro rok 2013 součástí týmu.

Aoyama je historicky posledním vítězem třídy do 250 ccm, titul mistra světa této kategorie získal v roce 2009. Další dvě sezóny pak závodil v kategorii MotoGP a pro rok 2012 přestoupil do světového šampionátu superbiků WSBK. V týmu Avintia Blusens nyní sází především na Aoyamovy zkušenosti, které mohou posunout kupředu jejich ambiciózní projekt CRT.

Hiroshi Aoyama:
„V první řadě bych rád poděkoval týmu Avintia Blusens, že mi nabídl příležitost vrátit se do MotoGP, kde jsem dosahoval svých nejlepších jezdeckých výkonů. V letošním roce celý tým tvrdě pracoval na tom, aby postavil nový motocykl a ta práce je znát. Doufám, že mohu pomoct v dalším vývoji motocyklu a jsem přesvědčen, že se nám společně podaří vytvořit dobré věci. Jsem nadšený, že se vracím zpět do závodů MotoGP a mohu testovat CRT stroj. Také chci poděkovat týmu Honda World Superbike, že mi umožnil jet Velkou cenu Valencie, přestože jsem smlouvou vázán až do konce letošního roku.  Do příští sezóny vložím maximum, protože uplynulé roky nebyly mé nejlepší. Vracím se s obrovským nadšením a nemohu se dočkat, až znovu ukážu svůj potenciál."
(motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud