Honda bude čekat na svou domácí GP až do října

Pro jezdce továrního týmu Hondy je Velká cena Japonska vždy prestižní záležitostí, ale tentokrát si bude muset dvojice Pedrosa a Dovizioso nějakou dobu počkat, protože závod v Motegi byl odložen na první víkend v říjnu.

Dvojice továrních jezdců měla v plánu navštívit ředitelství HRC v Tokiu, ale nyní mají dostatek času na přípravu před španělskou Grand Prix, která bude tentokrát domácí Velkou cenou pro Daniho Pedrosu.

„Je pro mě velká škoda, že posunuli termín Velké ceny, protože Motegi je dráha, kterou mám skutečně rád a tento závod mě velmi motivuje, protože v Japonsku jsme pokaždé dosáhli dobrých výsledků,“ řekl Dani Pedrosa. „Je to rovněž velmi důležitý závod pro Hondu a velké zklamání pro fanoušky.“

„Každopádně jsem rád za to, že v době kdy se to stalo jsme byli doma, protože v Evropě zůstala spousta lidí bez možnosti odcestovat. Při množství cest, které během sezony absolvujeme se klidně mohlo stát, že jsme někde uvízli. Doufám, že se celá situace brzy zlepší a my bude příští týden v Jerezu závodit bez jakýchkoliv problémů,“ řekl Španěl Dani Pedrosa.

Andrea Dovizioso chtěl v Japonsku navázat na dobrý výkon z Kataru, ale nyní se bude muset soustředit na jihošpanělskou dráhu v Jerez de la Frontera, kde bude o další body do mistrovství bojovat už za týden druhého května.

„Není nic, co bychom v této věci mohli dělat a situace ohledně sopky je natolik neobvyklá, že to prostě musíme akceptovat,“ řekl Andrea Dovizioso, třetí muž úvodního závodu v Kataru. „Trošku zklamaný ale jsem, protože na závodění v domácím podniku Hondy jsem se po dobrém výsledku z Kataru opravdu těšil. Navíc jsme před závodem plánovali návštěvu u HRC a na to jsem se rovněž těšil.“

„Motegi je specifický okruh. Má některé charakteristické rysy, které se liší ve srovnání s ostatními okruhy, takže jsem chtěl zjistit, jak tam letos RC212V 2010 pojede. Z hlediska jezdců a fanoušků je to samozřejmě velká škoda, ale z technického hlediska to pro nás myslím může znamenat drobnou výhodu, protože teď mají technici mnohem více času k tomu, aby zapracovali na zlepšeních, která jsme žádali,“ uvedl závěrem italský jezdec Repsol Hondy.

Doporučujeme

Články odjinud