Hopkins a De Puniet, oba mají u LCR šanci

Hopkins a De Puniet, oba mají u LCR šanci

Možnost závodit v příštím roce s MotoGP týmem LCR Hondy má překvapivě současný jezdec britského mistrovství superbiků John Hopkins a Randy De Puniet, jezdec satelitní stáje Ducati Pramac Racing.

Letos měl Hopkins šanci závodit společně s Tonim Elíasem, ale jízdu v sedle RC212V s díky odmítl, protože měl tehdy poměrně nabitý program nejen v britském šampionátu, ale také na něho čekal závod na divokou kartu ve světovém šampionátu superbiků.

Především je ale Anglo-Američan náhradním jezdcem Suzuki za Álvara Bautistu. Španěl si v Kataru zlomil nohu a Hopkins musel do sedla GSV-R už v druhém podniku sezony na jihu Španělska. Do víkendu v České republice nastoupil Hopkins opět v barvách Suzuki na divokou kartu, ale po kvalitních výkonech v úvodních trénincích přišel pád v sobotu dopoledne, zlomenina prstů a konec šance se výrazněji prezentovat.

Hopkins touží po návratu do MotoGP a určitě by chtěl zůstat věrný Suzuki, ale rozhodně bude záležet na tom, jak velká bude účast japonského výrobce v nové éře litrových prototypů. Mluví se o tom, že budou pokračovat s 800ccm GSV-R, což by asi nebyl pro Američana ten druh návratu mezi elitu, který si tolik přeje. Možná to je také důvod jednání s LCR.

Randy De Puniet je rovněž v jednáních s šéfem LCR Hondy Cecchinellim. Francouz právě tento tým opustil po skončení loňské sezony a odešel k Pramac Racingu, kde prožívá velmi těžké období. Co bylo důvodem jeho odchodu z týmu, kde vše fungovalo na výbornou, je dodnes záhadou, ale po tak katastrofální sezoně se mu nemůže nikdo divit, že by rád zpátky.

Lucio Cecchinello pro Motorcycle News uvedl: „Jednáme s Johnem Hopkinsem a Randy De Punietem. S Randym nás spojují vynikající vazby a zejména po letošním roce, kdy je nám jasné, že byla loni škoda ukončit naši spolupráci.“

Vedení LCR Hondy také uvažovalo nad jmény jako Álvaro Bautista a Stefan Bradl. „Volbou číslo jedna je ale pro nás Andrea (Dovizioso), pokud podepíše s jiným týmem, budeme uvažovat nad Hopkinsem a De Punietem,“ pokračoval Cecchinello.

LCR Honda po velmi nešťastném ročníku s Tonim Elíasem už něco podobného nemůže zopakovat, partneři a sponzoři nyní vyžadují výsledky, což znamená podepsat smlouvu se zkušeným jezdcem. Rok 2011 tak nebude sezonou experimentů, ale tvrdé dřiny.

Doporučujeme

Články odjinud