HRC další dva roky s Repsolem a třemi jezdci v továrním týmu

HRC další dva roky s Repsolem a třemi jezdci v továrním týmu

Vedení HRC prodloužilo smlouvu s Repsolem o další dva roky a zároveň potvrdili, že v roce 2011 pojede jejich tovární tým MotoGP s třemi jezdci – Casey Stonerem, Danim Pedrosou a Andrea Doviziosem.

Když HRC poprvé spojila síly se španělský gigantem Repsol v roce 1995, měli ve svém týmu rovněž trojici jezdců. Casey Stoner, Dani Pedrosa a Andrea Dovizioso tak vytvoří velmi silné tovární uskupení, jenž vyvolává vzpomínky na polovinu devadesátých let, kdy poprvé v barvách Repsolu závodila trojice vynikajících závodníků Mick Doohan, Álexe Criville a Shinichi Ito.

Nová dvouletá smlouva (2011 – 2012) tak znamená prodloužení velmi úspěšné spolupráce mezi HRC a Repsolem, která do této chvíle zaznamenala osm titulů mistra světa, devadesát vítězství v závodech Grand Prix a dvě stě padesát dva umístění na stupních vítězů.

Prezident HRC Tetsuo Suzuki (na fotografii s Begoña Elicesovou z Repsolu) je rád za prodloužení smlouvy z Repsolem, jehož partnerství si velmi cení a k složení týmu pro sezonu 2011 uvedl: „Je nám potěšením oznámit, že se tým Repsol Honda rozšíří a v příštím roce bude opět tvořen třemi jezdci.“

„Naši současní jezdci Dani Pedrosa a Andrea Dovizioso se spojí s Casey Stonerem a všichni pak v barvách Repsolu vytvoří skutečně impozantní sestavu, s kterou jak věříme, dokážeme bojovat o vítězství v každém závodu a za dosažení našich společných cílů – znovu získat všechny tři tituly v MotoGP.“

Doporučujeme

Články odjinud