HRC ohlásila Aoyamu jako testovacího jezdce pro rok 2015

HRC ohlásila Aoyamu jako testovacího jezdce pro rok 2015

Je oficiálně potvrzeno, že šampion třídy 250 ccm z roku 2009 – Hiroshi Aoyama, bude testovacím jezdcem HRC pro rok 2015.

Během svého posledního závodu pro tým Drive M7 Aspar (o tomto víkendu ve Valencii) bude mít Aoyama k dispozici nový motocykl Honda třídy OPEN (RC213V-RS), což bude prvním krokem tohoto nového projektu s japonským závodníkem.

V třídenních testech po Valencii si tento nový stroj zkusí i Nicky Hayden a Karel Abraham.

Ke nadcházející spolupráci s Aoyamou se za Honda Racing Corporation vyjádřil Shuhei Nakamato: „Jsme velmi potěšeni, že můžeme oznámit, že se Hiro stane naším testovacím jezdcem pro příští rok. Letos, obzvlášť v posledních závodech, odvedl velmi dobrou práci. Je to důležitý projekt pro HRC a věříme, že on (Aoyama) se stane cenným prvkem pro budoucí rozvoj strojů HRC. S Hiroshim máme dlouhodobé partnerství a těšíme se na jeho pokračování.“

Letos jezdí Hiroshi Aoyama na motocyklu Honda u týmu Drive M7 Aspar. Na svém kontě má zatím 67 bodů a celkově je třináctý. Jeho dosud největším úspěchem ve světovém šampionátu je titul v kategorii 250 ccm, který vybojoval roku 2009 taktéž s Hondou.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud