HRC: V Japonsku nastupujeme v plné síle

HRC: V Japonsku nastupujeme v plné síle

Tým Repsol Honda nastupuje s Danim Pedrosou a Caseym Stonerem do patnáctého podniku letošní sezóny v domácím prostředí v plné síle.

Dani Pedrosa, který vyhrál tři z posledních čtyř závodů, se v tomto okamžiku nachází na 2. příčce průběžného hodnocení šampionátu a pronásleduje Jorge Lorenza. Chce zopakovat své vítězství z roku 2011 a snížit tak 33-bodový náskok. Dani na okruhu Twin Ring dokázal získat trofeje pro vítěze ve všech kategoriích:  ve třídě do 125 ccm v roce 2002, ve čtvrtlitrech v roce 2004 a v MotoGP loni.

Casey Stoner se po třech vynechaných Grand Prix v Japonsku vrací na trať a otestuje, jak je na tom jeho pravý kotník. Operace zraněných vazů proběhla 30. srpna a Casey se doma v Austrálii zodpovědně zotavoval, neboť se chtěl zúčastnit posledních závodů sezóny 2012. Se 186 body je sice Casey matematicky mimo hru o titul, ale bezpochyby bude chtít zamávat své kariéře v MotoGP z co nejvyšších stupínků pódií. V Motegi vyhrál Australan pouze jednou, a to v roce 2010.

Dani Pedrosa:
„Na závod v Motegi se vždycky moc těším. Pro Hondu je to nejdůležitější víkend v roce a mě zdejší okruh opravdu moc baví. Teď před sebou máme nejnáročnější období sezóny, ale budeme pokračovat krok za krokem, myslet ze závodu na závod. Motegi miluju, je to trať, která vyžaduje důrazné brzdění a ostrou akceleraci. Tvrdě musíme zapracovat na anti-wheelie, manipulaci s plynovou rukojetí, stabilitě brzd a hlavně na dokonalých výjezdech ze zatáček. Měli jsme tu výborný závod loni a s týmem budeme pracovat na tom, aby tomu tak bylo i letos."

Casey Stoner:
„Těším se, že zase uvidím všechny lidi v mém týmu a že v Motegi už konečně zase sednu na motorku. Posledních šest týdnů bylo pro mě těžkých. Musel jsem jen sedět a odpočívat, samozřejmě mimo fyzioterapeutické procedury. No zkuste se pak nenudit. Naštěstí u mě byla Ally a ta veškerý volný čas vyplnila. Závody jsem sledoval doma a při Misanu mi bylo Daniho opravdu líto. Ale takové věci se stávají, stejně jako se to stalo Jorgemu v Assenu. Na okruhu v Motegi stále téměř zastavuješ a následně startuješ, spousta tvrdého brzdění a akcelerace. Pro tělo věc docela těžká a fyzicky poměrně náročná. První páteční trénink bude mít zásadní význam v tom, že zjistíme, jak se můj kotník cítí v botě, poznáme míru pohyblivosti a hranice, kam až můžu tlačit."

Doporučujeme

Články odjinud