I po druhém dni v Austinu zůstává první Marc Márquez

I po druhém dni v Austinu zůstává první Marc Márquez

Po druhém dni zůstává pořadí jezdců stejné. Stále vede Marc Márquez, druhý je jeho týmový kolega Dani Pedrosa a pomyslné podium uzavírá Jorge Lorenzo.

Po včerejším testovacím dni se vůbec nezměnilo pořadí jezdců, pouze se vylepšily časy. Oproti včerejšku se totiž zlepšila přilnavost v ideální stopě a teplota se zvedla o 10°C. Nejrychlejší ze zúčastněných, Marc Márquez, od včerejška zrychlil skoro o 8 desetin vteřiny. Zlepšil se sice nejméně ze všech, přesto vede i po druhém testovacím dni (o desetinu vteřiny před Pedrosou). Druhý Dani Pedrosa se oproti včerejšku zlepšil o více než vteřinu a Jorge Lorenzo zhruba o 9 desetin vteřiny.

Na čtvrtém místě skončil Stefan Bradl, pátý zůstal Valentino Rossi. Jezdci s motocykly specifikace CRT – Blake Young a Michael Barnes – se seřadili na šestém a sedmém místě.

Yamaha po včerejším testu končí a odlétá do Evropy. Původně plánovali třídenní testovací program, ale jezdcům se podařilo posbírat potřebná data během dvou uplynulých dní, proto se tým rozhodl skončit. K testování se vrátí 23. března při oficiálním IRTA testu v Jerezu.

Zbývajících pět jezdců ještě zůstává v Austinu a dnes na ně čeká poslední testovací den.

Circuit of Americas – výsledky druhého dne soukromých testů

1. Marc Márquez

Repsol Honda Team

2’03.853

2. Dani Pedrosa

Repsol Honda Team

2’03.976

3. Jorge Lorenzo

Yamaha Factory Racing

2’04.351

4. Stefan Bradl

LCR Honda MotoGP

2’04.640

5. Valentino Rossi

Yamaha Factory Racing

2’04.960

6. Blake Young

Attack Performance

2’13.641

7. Michael Barnes

GPTech

2’13.993

 

Doporučujeme

Články odjinud