Andrea Iannone měl pozitivní dopingový test. Přítomnost anabolických steroidů byla potvrzena i v druhém vzorku. Foto: Václav Duška Jr.

Andrea Iannone měl pozitivní dopingový test. Přítomnost anabolických steroidů byla potvrzena i v druhém vzorku. | Foto: Václav Duška Jr.

Zhruba v polovině prosince minulého roku bylo oznámeno, že Andrea Iannone měl po GP Malajsie pozitivní test na doping. Foto: Václav Duška Jr.
Test jeho moči prokázal přítomnost anabolických steroidů. Konkrétně se jednalo o drostanolon, který je používán jako podpůrný prostředek pro kulturistiku. Foto: Václav Duška Jr.
Jezdec tehdy po zveřejnění výsledku dopingového testu prohlásil, že vědomě žádnou zakázanou látku nepožil. Využil tedy možnosti nechat přezkoumat i vzorek B.  Foto: Václav Duška Jr.
Vzorek byl přezkoumán, nicméně i v něm se přítomnost anabolických steroidů prokázala. Povolenou hranici ovšem přesáhl jen minimálně, což je možné vysvětlit konzumací takto upraveného masa. Navíc byl test proveden těsně po závodě v Malajsii, kdy byl jezdec hodně dehydratovaný. Foto: Václav Duška Jr.
10
Fotogalerie

Iannoneho vzorek B byl také pozitivní na anabolické steroidy

Andrea Iannone měl pozitivní dopingový test. Přítomnost anabolických steroidů byla potvrzena i v druhém vzorku.

Zhruba v polovině prosince minulého roku bylo oznámeno, že Andrea Iannone měl po GP Malajsie pozitivní test na doping. Test jeho moči prokázal přítomnost anabolických steroidů. Konkrétně se jednalo o drostanolon, který je používán jako podpůrný prostředek pro kulturistiku.

Jezdec tehdy po zveřejnění výsledku dopingového testu prohlásil, že vědomě žádnou zakázanou látku nepožil. Využil tedy možnosti nechat přezkoumat i vzorek B. Vzorek byl přezkoumán, nicméně i v něm se přítomnost anabolických steroidů prokázala. Povolenou hranici ovšem přesáhl jen minimálně, což je možné vysvětlit konzumací takto upraveného masa. Navíc byl test proveden těsně po závodě v Malajsii, kdy byl jezdec hodně dehydratovaný.

Ačkoliv ještě FIM nevydala oficiální vyjádření, s největší pravděpodobností bude Iannoneho činnost v MotoGP nadále pozastavena. Jezdec se hodlá dále bránit a odvolávat, nicméně tento proces může být zdlouhavý. Při testech v Sepangu na počátku února tedy Iannoneho s největší pravděpodobností nahradí Bradley Smith – testovací jezdec Aprilie. Spekuluje se i o tom, že s Aprilií je aktuálně v kontaktu i Karel Abraham.

Zdroj: gazzetta.it, foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud