IRTA test tříd Moto2 a 125ccm ve Valencii

Závodní okruh Ricardo Torma ve španělské Valencii je místem, které od pondělí přivítá první test střední kubatury Moto2, kde týmy premiérově nasadí oficiální motorové jednotky Honda.

Na španělském okruhu budou od prvního března testovat jak jezdci Moto2 tak jezdci nejnižší kubatury do 125ccm. Testu se zúčastní celkem osmašedesát jezdců, kteří absolvují oficiální zkoušku v rámci příprav na úvodní závod sezony s datem jedenáctého dubna v Kataru.

Jednačtyřicet jezdců střední kubatury Moto2 si premiérově vyzkouší 600ccm oficiální motor Honda a tento test jim tak poprvé nabídne šanci na skutečné ohodnocení úrovně každého jednotlivého jezdce.

Ve Valencii bude testovat spolu s ostatními jezdci Moto2 také skupina jezdců přicházejících z královské kubatury MotoGP v podobě Toniho Elíase, Alexe de Angelise, Niccolo Canepy, Gábora Talmácsiho a Yuki Takahashiho.

Nejnižší kubaturu bude ve Valencii reprezentovat sedmadvacet jezdců jako například kandidát na titul Bradley Smith z Bancaja Aspar, jeho týmový kolega Nicolas Terol, Marc Márquez, Pol Espargaró, Efrén Vázquez nebo Esteve Rabat. Poprvé se tam také představí Danny Webb, který jen nedávno podepsal s týmem Andalucia Cajasol.

IRTA test třídy Moto2 a 125ccm začíná ve Valencii v pondělí prvního března a končí ve středu třetího března.

Doporučujeme

Články odjinud