Isaac Viňales prodloužil smlouvu s týmem Calvo

Isaac Viňales prodloužil smlouvu s týmem Calvo

Španěl Isaac Viňales zůstává ve třídě Moto3 v týmu Calvo i příští rok. Jezdit bude na stroji Husquarna.

Isaac Viňales (bratranec loňského šampiona třídy Moto3 - Mavericka Viňalese) se s týmem Calvo dohodl na pokračování smlouvy i pro příští rok. I v roce 2015 bude účastníkem závodů nejslabší kubatury. Od následující sezóny však bude mít k dispozici stroj Husquarna. (Nyní tým Calvo používá motocykly se značkou KTM.)

Pro tým Calvo letos jezdí i český jezdec Jakub Kornfeil. Jméno druhého závodníka pro příští rok tým ještě oficiálně neoznámil; zveřejnil však, že jednání s druhým jezdcem budou dokončena v následujících týdnech.

Isaac Viňales jezdí ve světovém šampionátu od roku 2010. Začínal ve třídě do 125ccm a nyní se účastní závodů Moto3. Za svou kariéru vystoupal dvakrát na stupně vítězů - jednou byl třetí (Francie 2014) a jednou druhý (Itálie 2014). Zatím ještě nikdy nezvítězil.

Isaacovým cílem pro příští rok je boj o titul.

"Jsem velmi šťastný, že jsem prodloužil s týmem Calvo. Letos jsme pracovali velmi tvrdě. Cílem pro příští sezónu bude bojovat o titul a pokusit se ho vyhrát. V týmu se cítím velmi dobře, což je důvod, proč jsem odmítnul nabídky od jiných špičkových týmů. Vím, že máme velké šance na dosažení našich cílů a v každém závodě můžeme bojovat o vítězství." prohlásil Viňales.

(Zdroj: motogp.com)

 

Doporučujeme

Články odjinud