Ital Capirossi v nové roli poradce

Ital Capirossi v nové roli poradce

Loris Capirossi už s aktivním závoděním definitivně skončil, když projel cílem posledního závodu sezony ve Valencii, ale s motocyklovým šampionátem se neloučí, protože byl jmenován do funkce poradce.

Zkušený Ital bude poradcem v otázkách bezpečnosti motocyklového závodění a nejen to, bude také při projednávání nových předpisů nebo u homologací nových okruhů v kalendáři seriálu Grand Prix. Je jasné, že jeho služeb využijí už nyní, protože v příštím roce máme hned dvě kubatury, které absolvují svůj premiérový ročník.

Pro takovou funkci má osmatřicetiletý Capirossi ty nejlepší předpoklady. V mistrovství světa strávil dvaadvacet let, startoval v 328 závodech, vyhrál tři tituly a závoděním v kubaturách 125ccm, 250ccm, 500ccm, 990ccm a 800ccm slavil v devětadevadesáti případech umístění na stupních vítězů.

Navíc je italský sympaťák mezi jezdci uznávanou osobností, takže má jistou přirozenou autoritu. Dorna za jeho zásluhy v rámci rozvoje a propagace motosportu požádala Mezinárodní motocyklovou federaci o vyřazení čísla 65 z motocyklového mistrovství světa.

Doporučujeme

Články odjinud