Ital Simoncelli v roli jezdce rallye šestnáctý

Ital Simoncelli v roli jezdce rallye šestnáctý

O víkendu proběhl jednatřicátý ročník Monza Rallye Show, kde spolu s hvězdami automobilových soutěží usedly za volanty WRC speciálů také hvězdy světového šampionátu motocyklových prototypů.

Letos chyběl Valentino Rossi, který se nyní zotavuje po operaci ramene a všechny oblíbené posezonní aktivity musí protentokrát oželet. Nicméně dobré jméno motocyklových závodníků reprezentoval Marco Simoncelli, jenž s navigátorem D´Amorem Guidem závodil v kokpitu speciálu Ford Focus WRC.

Ital si vedl velmi dobře, protože v jedné z etap bojoval o pozice v první trojce, ale po problémech se spojkou nakonec o tuto skvělou příležitost přišel a v celkovém hodnocení obsadil na motocyklového závodníka celkem solidní šestnácté místo.

Andrea Iannone závodil v kategorii S2000 s Peugeotem 207, kde obsadil devatenácté místo a v celkovém hodnocení dvaapadesáté. Toni Elías, mistr světa třídy šestistovek Moto2, závodil rovněž kategorii S2000, kde s vozidlem Fiat Abarth Grande Punto skončil osmadvacátý, celkově pak sedmdesátý.

V Monza Rallye se představil Marco Melandri, jezdec superbikového týmu tovární Yamahy. Ital po skončení sezony 2010 opustil mistrovství světa silničních motocyklů a minulý víkend zkusil štěstí v rallye, kde s vozidlem Lotus Exige GT a navigátorem Albertem Verganim bodoval sedmapadesátým časem.

Jméno Rossi na startovní listině Monza Rallye přece jenom nechybělo, protože za volantem Chevroletu Corvette Z06 seděl otec devítinásobného mistra světa, Graziano. Ten spolu s navigátorem Masimem Pavanim obsadil předposlední příčku.

Víkendovou Monza Rallye Show vyhrál Španěl Daniel Sordo s Citroënem C4, skutečná hvězda seriálu světové rallye, jenž na sto procent potvrdil roli favorita této soutěže.

Doporučujeme

Články odjinud