Italové Pasini a Corsi v novém týmu Moto2

Italové Pasini a Corsi v novém týmu Moto2

Tým Ioda Racing je novým týmem na startovním roštu třídy Moto2 a ve své premiérové sezoně 2011 nasadí čistě italskou dvojici zkušených jezdců v podobě Mattia Pasiniho a Simone Corsiho.

Italská skupina je dílem Giampiera Sacchiho, bývalého úspěšného manažera společnosti Piaggio Group. Sacchi má bohaté zkušenosti s motocykly značek Aprilia, Derbi a Gilera, které patří mezi špičku, takže Ioda Racing má v jeho osobnosti velmi silný základ.

Do této chvíle Sacchi zaznamenal v mistrovství světa mnohá vítězství a pracoval s jezdci jako je  například Loris Capirossi, Max Biaggi, Valentino Rossi nebo Jorge Lorenzo. To že si pro nový projekt Moto2 vybrali Corsiho s Pasinim znamená, že v nich vidí talentované závodníky.

Loni Pasini (na fotografii) sezonu nedokončil, protože po úvodních šesti závodech opustil tým JiR Moto2. Od závodu v Assenu pak nastoupil ještě dvakrát a to za tým Italtrans v San Marinu a ve španělském Aragonsku závodil v barvách Vector Kiefer Racing.

Výsledky nebyly nijak povzbudivé, na což mělo také vliv jeho zraněné rameno, které mu začátkem prosince operovali, takže pro úvodní testy ještě nebude ve stoprocentní kondici. Nicméně dostal příležitost a má tak možnost prodat své kvality v týmu, který mu může nabídnout potřebné technické zázemí.

Simone Corsi byl Pasiniho týmovým kolegou u JiR Moto2 a také jezdcem s mnohem stabilnějšími výkony. Ital v sedle motocyklu Motobi absolvoval všech sedmnáct Grand Prix 2010 a pouze ve dvou případech v závodu nebodoval. Ve Francii a Itálii si připsal umístění na stupních vítězů v podobě třetího místa a sezonu ukončil celkově pátý.

Oba jezdci mají pro letošní sezonu k dispozici motocykly FTR, jenž lze po premiérovém ročníku Moto2 označit za značka kvality. Zástupce britského výrobce Steve Bones uvedl, že se na spolupráci s Giampierem Sacchim velmi těší, oba jezdci mají dle jeho slov vysoký potenciál a zejména Simone Corsi pak velkou šanci v letošním roce bojovat o titul mistra světa.

Doporučujeme

Články odjinud