Italský Motosprint rozdával ceny Caschi d

Italský Motosprint rozdával ceny Caschi d'Oro 2010

V italské Boloni předávali motocyklovým závodníkům ceny magazínu Motosprint ´Caschi d'Oro´ a nejlepším jezdcem pětatřicátého ročníku se stal vítěz seriálu mistrovství superbiků WSB Max Biaggi.

Rodák z Říma mezi superbiky dominoval v sedle Aprilie a v divadle v Boloni si na jeviště přišel hned pro dvě ceny. Stal se tak po velmi dlouhé době znovu vítězem tohoto prestižního ceremoniálu, který Motosprin pořádá již pětatřicet let a kde Biaggi naposledy získal status top jezdce v roce 1998.

Mezi těmi, kdo si ve čtvrtek převzali na jevišti divadla v Boloni své ceny Zlaté přilby 2010 nechyběl motokrosový mistr světa Toni Cairoli, vítěz kubatury Moto2 Toni Elías nebo Emilio Alzamora, který převzal cenu v zastoupení za mistra světa nejnižší kubatuy Marca Márqueze.

Oceněným byl samozřejmě i mistr světa třídy MotoGP Jorge Lorenzo, ale ten se osobně nemohl zúčastni, takže pořadatelé měli připravené video, kde si jezdec z Malorky převzal cenu Motosportu 2010 a v rozhovoru připojil své poděkování.

Valentino Rossi byl přítomen pouze na lince telefonu a všem přítomným v sále řekl: „Pro mě je to velmi těžká zima. V této roční době jsem byl zvyklý jezdit rallye nebo tvrdě trénovat. Teď si tak akorát zazávodím na playstationu,“ řekl Rossi, který na takovou situaci není zvyklý, ale potřebuje čas na to, aby se po operaci ramene uzdravil a zahájil plnou kondiční přípravu.

„Na ceremoniál jsem nepřišel, protože bych se chtěl zúčastnit až něco vyhraju a já toho letos moc nevyhrál. Budu tam v příštím roce,“ řekl jezdec tovární stáje Ducati. A byl to právě vítěz letošního ročníku Max Biaggi, který býval Rossiho velkým rivalem v mistrovství světa a na Italovu adresu dodal: „Přeji Valentinovi jen to nejlepší. Má před sebou náročný rok 2011.“

„Jak si s ním poradí? To hodně závisí na jeho soupeřích a mám pocit, že jsou připraveni bojovat stejně tvrdě jak tomu bylo letos. To znamená, že sezona 2011 pro něho nebude jednoduchá, ale o to zajímavější bude vše sledovat,“ řekl Max Biaggi.

Doporučujeme

Články odjinud