Jack Miller využil zimní přestávku k závodění v ASBK

Jack Miller využil zimní přestávku k závodění v ASBK

Australan Jack Miller si užil závodění i během zimní přestávky. Jako jezdec na divokou kartu absolvoval závěrečný podnik mi-bike Motorcycle Insurance Australian Superbike Championship (ASBK).

Aktuálně sice mají jezdci zimní přestávku, ale například Jack Miller si zazávodil i během přestávky. O víkendu se zúčastnil závěrečného podniku ASBK, který se jel na dráze Bend Motorsport Park. Miller startoval s motocyklem Ducati Panigale V4 R.

Do prvního závodu vyrážel Miller z druhé pozice. Závod byl po šesti kolech přerušen kvůli nehodě. Miller byl v té době druhý. Následně byl závod restartován. Po přerušení už se pak jela jen tři kola. Jack Miller nakonec první závod nedokončil kvůli pádu po kontaktu se soupeřem. Aiden Wagner chtěl Millera předjet, ale upadl a vzal s sebou i Millera.

Druhý závod musel být přerušen hned v úvodu, protože i tentokrát došlo k nehodě. Millerovi se pak po restartu podařilo postupně probojovat až na třetí místo, na němž nakonec zůstal až do cíle. Na podium spolu s Millerem vystoupil Wayne Maxwell, který vyhrál nejen tento závod, ale i celý šampionát. Na druhý stupínek podia se dostal Glenn Alerton.

Zdroj: crash.net, foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud