Jakub Kornfeil dnes v Japonsku cíl závodu nespatřil

Jakub Kornfeil dnes v Japonsku cíl závodu nespatřil

Po pádu jedenáct kol před cílem už Jakub Kornfeil nebyl schopen v závodě pokračovat, takže nenavázal na úspěch z Aragonska, kde byl chvíli i ve vedení závodu.

Jakub Kornfeil v sobotu:

Před trojicí zámořských závodů Kornfeil prohlásil, že právě do Japonska se těší nejvíce. Český jezdec se s časem 1:57,429s do závodu kvalifikoval jako třináctý, což znamenalo start z páté řady. S kvalifikačním výsledkem nebyl Jakub spokojený:

„Bohužel je kvalifikace zatím mojí nejslabší stránkou tohoto víkendu. Ve volných trénincích jsem byl jedenáctý, desátý a devátý. Teď jsem až třináctý, což je opět pátá řada, takže v závodě budu muset dotahovat zezadu. Nemůžu být spokojený. Už jen proto, že jsem ve své prostřední části kvalifikace nezajel ani jedno rychlé kolo. Musel jsem tedy pořádně zatáhnout v posledních pár kolech. Za Danny Kentem se mně naskytla velmi dobrá šance. Měl jsem rozjeté neskutečné kolo. Na výjezdu na cílovku jsem ale dostal highsider a dost jsem ztratil. Když jsme před chvíli studovali data, tento moment mě stál 0.4 vteřiny. Když uvážíme, jaké rozestupy mezi námi jsou, bylo by to asi hodně slušné. Jenže na kdyby se nehraje. V dalším kole jsem se snažil zatáhnout za Alexem Marquezem,“ popisuje smutný český závodník, kterému se ani za Márquezem nepodařilo čas výrazněji zlepšit. Musel se tak smířit se třináctým místem.

Jakub Kornfeil v neděli:

Už úvod závodu byl pro Jakuba velmi těžký. Krátce po startu se dostal do kontaktu s Guevarou, Rinsem a Ajem; vyjel mimo trať a klesl na sedmnácté místo. Postupem času se prodíral vpřed, ale jedenáct kol před závěrem přišel další smutný moment. Kornfeil upadl a do jeho motocyklu narazil Jorge Navarro. Pro oba závod skončil.

„Tak dobrou reakci na startu jsem letos ještě neměl. Guevara mě postrčil tak, že jsem hrozně rychle vlítnul do první zatáčky a v podstatě se zastavil o Rinse. Po závodě jsem se šel Alexovi omluvit. Oba jsme vyjeli ven a museli jsme dotahovat. Rins mě předjel až po dlouhé době (asi v osmém kole). To znamená, že jsem měl asi docela dobré tempo. Dostal se přede mě, tak jsem se ho chtěl chytnout a stáhnout skupinu před námi. Jen co jsem si to dořekl, stal se ten škaredý pád. Bolí mě celý člověk, mám naražený bok a šíleně mě bolí noha, kterou mi zrentgenovali. Snad to není úplně nejhorší. V klidové poloze je to fajn, jakmile se ale zvednu a chci jít, bolí to jako čert. Moje helma je doslova omletá ze všech stran a už asi ani nebude použitelná. Poprvé jsem tedy letos spadl kvůli své chybě. Snažil jsem se bojovat a zajet co nejlepší výsledek, bohužel se to kvůli pádu nepovedlo,“ popisuje náročný závod Kornfeil.

Doporučujeme

Články odjinud