Jakub Kornfeil odjíždí z Misana bez bodů

Jakub Kornfeil odjíždí z Misana bez bodů

Jakub Kornfeil dnes ráno ovládl warm up, ale v závodě už úspěšný nebyl. Po těžkém úvodu, kdy se propadl až na třicáté místo, přišel o šanci na dobré umístění.

Jakub Kornfeil v sobotu:

V kvalifikaci si Jakub Kornfeil díky času 1:44,154s zajistil šestnácté místo na startovním roštu. Na svého týmového kolegu Isaaca Viňalese ztratil Jakub zhruba šest desetin. „Na svého kolegu Isaaca v zatáčkách neztrácím nic. Těch šest desetin sekundy, které na mě najel, jsou jen a pouze následkem toho, že měl to štěstí jet na rovinkách v závětří,“ objasňuje jihomoravský závodník.

Kornfeil si stěžoval, že se víkend celkově nevyvíjel moc dobře. V pátek hodně pršelo, v sobotu už sice bylo slunečno, ale dráha byla ještě mokrá. „V prvním kole (třetího tréninku) se mi to trochu přidřelo, a bylo po tréninku. Do kvalifikace jsme tak šli s ničím – žádné nastavení, žádné brzdy, prostě nic,“ vysvětluje dále český jezdec.

Jakub Kornfeil v neděli:

Nedělní ráno dopadlo pro Kornfeila mnohem lépe než pátek a sobota. Čech zvítězil ve warm upu. Věděl sice, že se do závodu bude vydávat až ze šestnácté pozice, což ovšem ještě nemuselo být tak zlé, protože i v předchozím závodě (ve Velké Británii) startoval Jakub jako šestnáctý a v cíli byl nakonec pátý. V Misanu si bohužel pro podobně dobrý výsledek nedojel. V prvním kole závodu se dostal do kontaktu se soupeři, klesl až za třicáté místo a musel se prodírat vpřed. Nakonec dojel sedmnáctý (přibližně šest vteřin za posledním bodovaným místem).

„Dnes mě potkala další smůla. Při startu ze šestnácté pozice se bohužel zvyšuje riziko kontaktu s jinými jezdci. To se dnes také stalo. Zvolil jsem vnější stopu. Ve třetí a čtvrté zatáčce jsem měl ve vnější stopě volno na předjetí několika soupeřů. Bohužel však jeden z nich dostal highsidera, teď ani nevím, kdo to byl. Musel jsem ubrat a opět jsem se propadl,“ popisuje Kornfeil. Jeho smůla ovšem pokračovala. Později před ním upadl Gabriel Rodrigo. Při vyhýbání musel náš jezdec vyjet mimo trať, čímž ztratil další pozice. Nyní už jen musí doufat, že si za dva týdny v Aragonsku spraví chuť dobrým výsledkem.

Doporučujeme

Články odjinud