Jakub Kornfeil příští rok za RW Racing GP

Jakub Kornfeil příští rok za RW Racing GP

Kuba by příští rok mohl přesedlat s FTR Hondy na špičkový materiál v podání motocyklu Kalex s motorem KTM.

Dle neověřených informací by měl motocyklový jezdec Jakub Kornfeil opustit po této sezoně svůj dosavadní tým Redox-Ongetta-Centro Seta. S tímto týmem je v šampionátu od roku 2009. Příští rok by mohl závodit za nizozemský tým RW Racing GP, ve kterém letos jezdí Luis Salom.

Louis Salom, vítěz nedělního závodu Moto3, by v roce 2013 měl nahradit Sandra Corteseho u týmu AJO Motorsport. Letos Salom dosáhl na dvě první místa, čtyři druhá a dvě třetí. Celkem tedy 8x umístění na stupních vítězů a 11x dojel v Top Ten.

Co k tomu dodává samotný Kuba? Vyjádřil se v článku pro server idnes:

"Je to obrovská výzva. Tým se chová profesionálněji, je tam mnohem víc lidí a mechaniků, kteří se o mě můžou starat. Takže doufám, že mi to přinese nějaká lepší umístění. Jednalo se o tom celkem dlouho. Dva až tři měsíce trvalo, než se všechno dalo dohromady a s vedením i se sponzory se doladila finální podoba smlouvy. Pro každého mladého pilota je dobře, když může jít do takového týmu. Strašně moc si toho vážím," oznamuje Kornfeil

Před Jakubem jsou poslední čtyři závody této sezony, ve kterých se bude snažit dostat do elitní desítky v celkovém pořadí. Momentálně je sice 15., ale na desátého Folgera mu schází 14 bodů, což nemusí být nereálné.

Aktualizace! Kubajz #84 - 8. 10. 2012, 18:40:07

Na českých serverech se objevila zpráva o podpisu smlouvy mezi Jakubem a týmem RW Racing GP s odkazem na jeden zahraniční server. I z článku vydaném na iDnes vycházelo, že Jakub má již smlouvu podepsanou, ale skutečnost je trochu někde jinde. Oslovili jsme proto samotného jezdce, který nám podal následující vysvětlení: "Zatím není nic jasného. Mělo by se to vedět někdy kolem Malajsie. ;-)"

Musíme si tedy počkat, jak vše nakonec dopadne.

Doporučujeme

Články odjinud