Jakub Kornfeil získal ocenění Zlatá řídítka

Jakub Kornfeil získal ocenění Zlatá řídítka

Poprvé ve své kariéře se Jakub Kornfeil raduje ze zisku ocenění Zlatá řídítka. Jednalo se o jubilejní desátý ročník této ankety.

Včera byli vyhlášeni vítězové ankety Zlatý volant a Zlatá řídítka. V případě Zlatého volantu se jednalo o devětatřicátý ročník a u Zlatých řídítek šlo o jubilejní desátý ročník. Ocenění Zlatá řídítka se uděluje od roku 2006. První tři ročníky vyhrál Lukáš Pešek

Do ankety Zlatá řídítka jsou zapojeni jezdci různých motocyklových kategorií. Tentokrát se ze zisku tohoto ocenění radoval závodník z mistrovství světa silničních motocyklů – Jakub Kornfeil, který letos dvakrát vystoupil na stupně vítězů v závodech kategorie Moto3. V letošní anketě vybojoval Kornfeil 212 hlasů, což znamenalo jasné vítězství. Druhý v pořadí – Pavel Kejmar (supermoto) – obdržel 66 bodů a třetí Martin Michek (motokros) 63 bodů. Na pátém místě se se ziskem 48 bodů objevil Karel Hanika. Karel Abraham skončil šestnáctý s pěti body.

Jak Hanika, tak i Abraham se v minulosti stali vítězi této ankety. Hanika kraloval v roce 2013, když vybojoval titul v Red Bull Rookies Cupu. Karel Abraham vyhrál Zlatá řídítka dvakrát – v letech 2010 a 2011.

Doporučujeme

Články odjinud