Jenson Button je fanouškem motocyklových závodů

Jenson Button je fanouškem motocyklových závodů

Na slavnostním otevření nového komplexu Silverstone Wind byl také pilot formule 1 Jenson Button, kterému někdy připadá až neuvěřitelné, co motocykloví závodníci dokazují na závodní dráze.

Na britského pilota stáje McLaren Mercedes tak směřovala otázka, co si myslí o motocyklovém šampionátu, který do Silverstonu přijede v červnu, jako v pořadí šestý podnik sezony 2011. „To, co děláme my je už tak pěkně šílené, ale to, co dělají tito chlapi je naprosto neuvěřitelné,“ uvedl mistr světa z roku 2009.“

„Jsou to úžasní jezdci, ale absolutní šílenci (smích),“ pokračoval Button, který prozradil, že bedlivě sledoval Velkou cenu Francie. Ta přitom byla velmi bohatá na různé události, jako například na ruční vyřizování účtů Casey Stonera s Randy De Punietem nebo divoké manévry Marca Simoncelliho v boji o druhé místo s Danim Pedrosou.

„Sledoval jsem závod v Le Mans a tito chlapi jsou prostě z jiného světa,“ konstatoval Button, který také nepřímo poukázal na situaci, když De Puniet vjel Stonerovi do stopy, což Australana natolik rozčílilo, že Francouze praštil do zad. „My to třeba nemůžeme udělat, protože na sebe nedosáhneme!“

„Je škoda, že nestihnu britskou Grand Prix, protože ve stejné době máme závod v Kanadě, ale jinak jsem jejich velkým fanouškem,“ řekl Button a s úsměvem se podíval vedle sebe, kde stál Valentino Rossi, který britskému jezdci pozorně naslouchal. Byly doby, kdy vážně koketoval s myšlenkou závodit ve formuli 1, ale zůstal věrný motorkám a dnes je jedním z nejzkušenějších (také nejstarších) jezdců závodního pole MotoGP.

Na otázku proč je začátek letošní sezony tak divoký, Rossi odpověděl: „Letos jsou mladší chlapi hodně nabuzení.“

Doporučujeme

Články odjinud