Jeremy Burgess nebude o víkendu s Rossiho týmem

Jeremy Burgess nebude o víkendu s Rossiho týmem

Legendární šéf týmu mechaniků Valentina Rossiho odletěl z dějiště osmého podniku světového šampionátu zpátky do Austrálie, kde mu vážně onemocněla manželka.

Burgessově manželce Claudine zjistili rakovinyu prsu a šéf Rossiho týmu okamžitě sedl na letadlo a vrátil se zpátky do Austrálie, aby byl v těžkých chvílích spolu s rodinou v Adelaide.

Valentino Rossi tak domácí Velkou cenu v Mugellu pojede bez člověka, bez kterého si závodění pravděpodobně ani nedokáže představit. Burgess je jeho velmi dobrý přítel a je mezi nimi nepsaná dohoda, že jakmile Rossi ukončí kariéru, Australan odejde do důchodu.

Ve středu odpoledne vydal tým Ducati tiskovou zprávu, kde se píše: „Valentino Rossi nyní nebude s Jeremy Burgessem. Šéf týmu se vrátil do Austrálie, aby tam byl s manželkou, která musí podstoupit řadu vyšetření a možná nezbytný chirurgický zákrok. Tým a Ducati přejí Burgessovi a jeho rodině jen to nejlepší a těší se na shledání v německé Grand Prix na Sachsenringu.“

Burgessovu funkci šéfmechanika v Itálii dočasně převezme Max Bartolini, jenž u Ducati pracuje na pozici technického manažera, kde ho naopak zastoupí technický ředitel Pramac Racingu Fabiano Sterlacchini.

Valentino Rossi ke změnám těsně před zahájením víkendu v Mugellu řekl: „Především chci Jeremymu popřát hodně štěstí. Tento víkend s námi nemůže být, protože má velmi naléhavé osobní důvody. V garáži nám bude hodně chybět, ale těšíme se na něho už na Sachsenringu.“

Doporučujeme

Články odjinud