Jerez - Optimistické testy Lukáše Peška

Jerez - Optimistické testy Lukáše Peška

Ve dnech 23. až 25. března se v Jerezu uskutečnily poslední oficiální testy královské kategorie MotoGP. Lukáš Pešek a tým CAME Iodaracing Project zakončili předsezonní jízdy na 15. místě.

Lukáš Pešek dostal v Jerezu motocykl Ioda Suter - BMW letošní specifikace včetně ostrého motoru. Se svým týmem mechaniků se tak snažil najít optimální základní nastavení. Jeho práci komplikovalo počasí, které bylo ve Španělsku nepříznivé a z velké části na okruhu pršelo. V posledním dni se však práce celého týmu osvědčila a český jezdec zajížděl pravidelné rychlé časy. Na nových pneumatikách pak svůj čas stlačil až na hodnotu 1:41,719 min.

Lukáš Pešek: „S posledním dnem oficiálních testů jsem opravdu spokojený. Do Jerezu jsme si přivezli motocykl letošní specifikace a ten jsme s týmem začali od nuly nastavovat. Proti nám bylo ale počasí. Nejdůležitější je nastavení podvozku a elektroniky, a to se nám právě v pondělí podařilo. I když dopoledne opět pršelo na postupně osychající trati jsme začali jezdit. Volná trať byla výhodou a vše šlo podle plánu. Nakonec jsem obul nové pneumatiky a zkusil rychlý čas, se kterým jsem spokojený. Byl to opravdu produktivní den. Řekl bych, že jsme na první závod připraveni, ale zázraky bych nečekal. Oproti ostatním jsme toho příliš nenajezdili, což bude jistě znát.“

Doporučujeme

Články odjinud