Jezdci Ducati zariskovali s mokrými pneumatikami

Neúspěšné rozhodnutí berou oba na sebe.

Risk v podobě startu na mokrých pneumatikách nevyšel jezdcům stáje Ducati Marlboro. Casey stoner a Nicky Hayden po celý závod kroužili až na konci startovního pole. Připsali si čtrnácté, respektive patnácté místo.

Stoner si paradoxně déšť přál. "Každé kolo to vypadalo, že začne pršet a my byli blízko tomu, abychom se dostali do skvělé situace. Bohužel, i když později začalo víc pršet, naše pneumatiky byly zničené a naše rozhodnutí špatné," litoval Australan. "V naší situaci to byl zkrátka risk, ale mohlo to dobře fungovat, takže jsme pochopitelně zklamání."

Mistr světa z roku 2007 se omluvil celému týmu, který jinak odvedl skvělou práci, těší se na přestávku a doufá, že v Brně bude opět silnější.

Hayden dokonce mluvil o frustraci, protože po warm-upu se na motocyklu cítil dobře. Vzhledem k tomu, že se před startem schylovalo k dešti a Američanovi se po celý víkend na slickách nedařilo, rozhodl se do závodu nasadit mokré pneumatiky. "Byli jsme blízko tomu, aby se to vyplatilo. Během závodu pršelo, ale trať byla vyhřátá, takže se na ní srážky neudržely. Beru na sebe plnou odpovědnost za toto rozhodnutí," kál se mistr světa z roku 2006. "Tým souhlasil, ale byl to můj nápad. Řikal jsem si: 'Zkus to a budeš hrdina.' Jenže pneumatiky byly pěkně zničené po sedmi nebo osmi kolech. Nechci říct, že to byla chyba. Byl to jen risk, který nevyšel. Poučíme se z toho."

Šéf týmu Livio Suppo věřil, že riskantní tah jeho jezdců vyjde. "Kdyby víc zapršelo, slavili bychom úžasný úspěch, ale nestalo se to a musíme to akceptovat," uznává sportovně. "Musíme myslet pozitivně. Potenciál tu je, motorka pracuje dobře a víme, že naši jezdci jsou schopni zajíždět ty nejlepší výsledky."

Doporučujeme

Články odjinud