Jezdci jsou spokojení s novým povrchem v Barceloně

Jezdci jsou spokojení s novým povrchem v Barceloně

Tento týden proběhl test MotoGP na katalánském okruhu, který byl nově vyasfaltován. Ohlasy jezdců jsou pozitivní.

Okruh v Barceloně po tragické nehodě Luise Saloma trochu změnil svou konfiguraci tak, aby se jezdci vyhnuli nebezpečné zatáčce, v níž došlo k tragédii. Letos už se ovšem znovu pojede po původní verzi okruhu. Okruh byl navíc nově vyasfaltován.

Tento týden jezdci třídy MotoGP nový povrch a staronovou variantu konfigurace dráhy otestovali. Jezdci kladně hodnotí návrat k původní variantě okruhu a spokojení jsou i s novým asfaltem.

„Odvedli skvělou práci. Je tam teď méně hrbů, hodně se to zlepšilo,“ řekl Valentino Rossi. „Nový asfalt je skvělý. Zlepšil se z hlediska přilnavosti a zredukovaly se i otřesy,“ pochvaloval si i Aleix Espargaro.

Pochvalná slova pro změny měl i Cal Crutchlow: „Odvedli výbornou práci. Vždy bylo potěšením zde jet. Teď je tu navíc méně hrbolů. Asfalt je velmi dobrý a přilnavost vysoká. Je však potřeba ještě nějaký čas. Čím víc zde budeme jezdit, tím bude lepší. Ještě zde můžeme vylepšit čas o vteřinu.“

„Myslím, že jsme všichni velmi spokojeni s novým asfaltem. Obecně platí, že je zde méně hrbů a více přilnavosti,“ potvrzuje slova výše jmenovaných i Jorge Lorenzo. Jeho týmový kolega Dovizioso dodává: „Jízda na novém povrchu je vždy moc hezká díky lepší přilnavosti. Návrat k dvěma posledním zatáčkám z původní verze okruhu je vynikající, jsou součástí Barcelony.“

Foto: Repsol, Zdroj: motogp.com

Doporučujeme

Články odjinud