Jezdci MotoGP reagují na odstoupení Casey Stonera z brněnského závodu

Jezdci MotoGP reagují na odstoupení Casey Stonera z brněnského závodu

K vedoucímu muži mistrovství Jorge Lorenzovi se připojil jeho největší rival na trati Dani Pedrosa spolu s Andreou Doviziosem, domácím Karlem Abrahamem a Yonny Hernandezem a společně odpovídali na dotazy při tradiční tiskové konferenci před bwin Grand Prix České republiky, která bude ochuzena o účast Caseyho Stonera.

Australan dnes na doporučení lékařů odcestoval domů do Austrálie, kde se bude muset podrobit operaci svého zraněného pravého kotníku.

Jorge Lorenzo, který momentálně vede o 18 bodů, uvedl, že ačkoliv mu tato zpráva může pomoci ve smyslu konkurenčním, je to zpráva pro všechny nepříjemná: „Pro šampionát je velice špatná zpráva to, že byl Casey nucen opustit tento závod a zřejmě další dva nebo tři závody. Stejně tak je špatné, že v neděli nebude závodit ani Nicky a Héctor. Tímto bych chtěl popřát všem třem rychlé uzdravení. Zejména Caseymu přeji brzký návrat, protože on je pro mě i Daniho největším soupeřem a bez něj to na trati nebude ono. Určitě teď bude pro nás s Danim jednodušší vyhrát. Casey jede vždy na špici, protože je velmi rychlý a konkurenceschopný."
Po prohlídce brněnského okruhu Španěl prohlásil: „Je to velmi odlišná trať – je mnohem širší, asfalt je jiný, takže jiný bude i můj pocit jistoty na motorce. Ale samozřejmě, že to opět bude těžká práce, a to zejména s ohledem na Daniho. Přesto si myslím, že tady budeme víc konkurenceschopní než v Indianapolis."

Lorenzův nejbližší a největší konkurent, jezdec týmu Repsol Honda Dani Pedrosa, reagoval stejně pesimisticky na ztrátu týmového kolegy: „Samozřejmě je to špatná zpráva, a to zejména pro tým a pro mě také. S Caseym jsme se v každém závodě navzájem posunovali k lepším výkonům. Poněvadž jsme spolu v týmu, musím vždy vyvinout maximální úsilí. Brno je trať, kterou mám rád a kde rád jezdím. Loni jsem tu vyrobil chybu, ale jsem moc rád, že tu budu znovu závodit a doufám, že si povedu dobře."

Andrea Dovizioso, jezdec satelitní stáje Monster Yamaha Tech3, byl včera potvrzen jako Rossiho nástupce u továrního týmu Ducati. Na jedné straně soustředí své myšlenky na závod a na svůj výkon, na druhé straně ani jeho zpráva o Caseyho odstoupení nepotěšila: „Není nic skvělého získávat dobré výsledky touto cestou a hlavně je špatné vidět pád a zranění jezdce. To je opravdu hodně špatná věc. Casey je skutečně rychlý jezdec a může bojovat o titul. Ano, teď budu mít větší šanci usilovat o třetí místo v šampionátu, ale momentálně se soustředím na to, abych podal dobrý výkon. Mám ke svému týmu velkou důvěru a i motocykl je stále lepší."

Domácí jezdec českého týmu Cardion AB Karel Abraham zažil doteď docela těžkou sezónu: „Teď už jsem rozhodně fit, ale tohle není rozhodně dobrá sezóna. Nicméně poslední závody v Americe se celkem povedly a přivezli jsme i dost bodů, což pro nás pro všechny bylo dobře. Nemyslím si, že celkově ve výsledku bude letošní sezóna vydařená, protože jsem vynechal dost závodů, ale určitě se dál budu snažit o co nejlepší výkony. Je to důležité nejen pro mě, ale i pro náladu celého týmu."

Yonny Hernandez, který v posledním závodě přivezl barvy týmu Avintia Blusens na špici jezdců CRT motocyklů, by rád v tomto trendu pokračoval i při české GP: „Budu se snažit, abych i příštích závodech získával tak dobré výsledky, jak se podařilo v Indianapolis. Znám místní trať, ale loni jsem neměl to štěstí tu jet, protože jsem si zlomil ruku a nohu, ale letos se tu pokusím získat dobrý výsledek."

 

Doporučujeme

Články odjinud