Jezdci Pramac Racing uzavřeli výsledkovou listinu

Věří, že se zvednou.

Jezdci stáje Pramac Racing Mika Kallio a Niccolo Canepa uzavřeli výsledkovou listinu dnešní kvalifikace na Velkou cenu Španělska. Fin tak nenavázal na dobré výsledky z březnových testů, které v Jerezu zakončil šestým nejrychlejším časem z deseti zúčastněných. Ital se neustále zlepšoval, ale pořád to nestačilo na posun směrem dopředu, přesto chce zítra bodovat.

Technický ředitel Fabiano Sterlacchini ví, že jeho tým čeká hodně práce, ale stále zůstává optimistický. "Podmínky na trati nebyly stejné jako v březnovém testu. Narazili jsme na problémy a nenašli řešení," přiznal. "Věříme, že během warm-upu dokážeme sladit pozitivní poznatky z těchto dvou dnů a poskytneme Mikovi konkurenceschopný motocykl."¨

Podle Kallia, který rovněž upozornil na změnu podmínek oproti březnovým testům, se dnes nevydařilo spoustu věcí. "Hodněkrát jsme modifikovali motorku, ale neměli jsme štěstí. Jediné, co můžeme teď udělat, je zanalyzovat data, abychom pochopili, jakým směrem se máme vydat. Nečekali jsme, že budeme takhle vzadu," přesto Fin věří, že se mu podaří posunout dopředu.

Canepa si musí zvyknout především na závodní pneumatiky. "Celkově se přibližujeme ostatním jezdcům, což nám dodává morálku pro zítřejší závod. Moje období učení jde dobře a trpělivě se zlepšujeme trénink od tréninku. Chci poděkovat členům týmu za práci, kterou pro mě odvádějí," prohlásil Ital.

Doporučujeme

Články odjinud