Jezdci Repsol Hondy novou RC212 chválí

První předsezonní test třídy MotoGP dnes absolvovala dvojice tovární Hondy Dani Pedrosa a Andrea Dovizioso. Oba vítají funkční zlepšení na prototypech RC212V a dnešní den ukončili v druhé polovině první desítky.

Dnes poprvé od jedenáctého listopadu vyjely na dráhu v Sepangu obě tovární Hondy, ale s mnoha důležitými změnami, jenž mají jezdcům umožnit bojovat o nejvyšší příčky. Letošní model RC212V má nový podvozek, kyvné rameno, nový motor s prodlouženou životností a nejnovější verzi elektroniky.

Takové množství nových komponentů spolu s podpůrnými systémy vyžadovalo nějaký čas v hledání základního nastavení, což navíc v případě Daniho Pedrosy komplikuje nový systém odpružení značky Öhlins. Nicméně časy, které oba jezdci zajeli nejsou vůbec špatné a na pátek plánují další zlepšení.

Andrea Dovizioso zajel jednapadesát kol a s výkonem nového modelu Hondy byl velmi spokojený. Časy na kolo nebyly dle jeho slov prioritou dne, ale výkon v tomto testu vzbuzuje naději, že v dílnách HRC našli recept na neduhy, které pronásledovaly Hondu v předchozích letech.

„Je to velmi důležitý test a je dobré být zpátky na motocyklu po tak dlouhé zimní přestávce,“ řekl dnes šestý Ital Andrea Dovizioso. „Byl to velmi pozitivní den a jsem spokojený s modernizovaným strojem, který tu Honda přivezla. Máme hodně práce, kterou musíme udělat a hodně věcí k testování, takže dnešní časy na kolo přesně neodráží náš skutečný potenciál.“

„Práci, kterou Honda odvedla na elektronice znamená citelné zlepšení a také kontakt s podvozkem je lepší. Koncentrujeme se na zlepšení rychlosti, kterou můžeme udržovat během závodu a to je také věc v níž budeme zítra pokračovat. Je tam stále ještě hodně věcí k testování, ale tento první test byl důležitý pro potvrzení, že pokračujeme správným směrem,“ uvedl závěrem Andrea Dovizioso.

Dani Pedrosa už s číslem šestadvacet na kapotě své RC212 absolvoval o jedno kolo víc než jeho týmový kolega a jedna z jeho dnešních priorit byla, zjistit jak je na tom jeho zápěstí. V prosinci si nechal z ruky operativně vyjmout šroub, ale dnes se vše ukázalo v pořádku a Španěl se mohl plně věnovat práci.

„Pro nás to byl první normální testovací den,“ uvedl k čtvrtečnímu testu v Sepangu Dani Pedrosa. „Už to bylo dlouho, co jsme naposledy jezdili na motorce a tak nějakou dobu trvalo si znovu zvyknout na rychlost a dostat se do rytmu, což je přirozené.“

„Dnes jsme se nezaměřili na časy na kolo nebo vysoký výkon a hodně času strávili prací na tlumení Öhlins, protože to je pro nás v tomto období hlavní změna ve srovnání s předchozí sezonou,“ pokračoval Španěl a závěrem uvedl: „Zápěstí, z kterého mi v prosinci odstranili šroub vypadá dobře, takže to je velmi pozitivní.“

Doporučujeme

Články odjinud