Jezdci Suzuki zajeli své nejlepší časy na sjetých gumách

Oba cítí, že pro závod mají větší potenciál.

Až z druhé poloviny startovního pole odstartují do zítřejší Velké ceny San Marina jezdci týmu Rizla Suzuki Loris Capirossi uzavřel první desítku, Chris Vermeulen se kvalifikoval jako třináctý.

Capirossi dnes zkoušel dvě nastavení, ale není si jist, které je to nejlepší. "Budeme se muset podívat na data a uvidíme. Prvních pár kol bylo dobrých, ale uprostřed kvalifikace jsem se trápil. Nejsem spokojen se svým desátým místem. Cítím, že máme mnohem větší potenciál," věří zkušený Ital. "Zítra bude důležité zajet dobrý warm up a získat sebedůvěru. Potom bude důležitý start. Náš rytmus je stejně dobrý jako u kohokoliv v první šestce. Musíme se dostat do čelní skupiny."

Vermeulen si pochvaloval, že jeho včerejší problémy se podařilo přes noc odstranit. "Motorka vypadala mnohem konzistentnější. Jsme velmi blízko šesté příčce, ale je to tu dost vyrovnané," upozornil Australan, který po celý den zrychloval. "Jedinou nevýhodou bylo, že jsme po celou dobu jezdili se stejnou přední pneumatikou. Nakonec absolvovala třiatřicet kol, tedy mnohem víc, než je délka závodu."

Australan dodal, že je ze své pozice zklamán, ale věří, že v závodě bude rychlý. "Jsem si jistý, že časy, které jsem zajížděl v kvalifikaci, mohu zajet i v závodě. Doufejme, že zítra budeme silní," přeje si.

Šéf týmu Paul Denning byl spokojen s konzistencí naměřených časů, nikoliv však s výsledkem. Pozastavil se nad skutečností, že oba jezdci zaznamenali své nejlepší časy na výrazně sjetých gumách. "Na čerstvých gumách tu byl mnohem větší potenciál. Je to stejné jako minulý víkend. Musíme se posunout v závodě, i když se tu obtížně předjíždí."

Doporučujeme

Články odjinud