Jezdci tovární stáje Yamahy vidí Jerez každý po svém

Jezdci tovární stáje Yamahy vidí Jerez každý po svém

Závod v Jerezu je pro všechny Španěly velkou událostí a samozřejmě tomu není jinak v případě vítěze loňské Grand Prix Jorge Lorenza, který se na jih Španělska těší, i když zopakovat stejný výsledek nebude snadné.

Úřadující mistr světa jede do Jerezu s jistotou, že aby vyhrál závod podruhé, bude se muset o vítězství pořádně porvat. Vlastně stejný průběh měl i ten poslední závod, kde se dlouho přetahoval o vedení s Danim Pedrosou, kterého pak v posledním kole předjel a poprvé v Jerezu vyhrál v sedle prototypu MotoGP.

„Jsem připraven na návrat do Jerezu,“ řekl Lorenzo. „Šampionát jsme v Kataru zahájili dobře a věřím, že je to skvělý okamžik, kdy můžu jet pro lidi a fanklub tady ve Španělsku. Loni byla celkem podobná situace a tehdy jsem snad získal to nejlepší vítězství kariéry, když jsem v posledních několika kolech vymazal tak velkou ztrátu.“

„Nemůžeme předvídat, co bude v neděli, ale můj tým a já budeme pracovat na maximum, abychom byli na předních příčkách. Jerez je pro mě speciální místo, možná ta nejlepší dráha na světě. Když mi bylo patnáct, den po svých narozeninách jsem tu poprvé závodil před sto tisíci diváky,“ dodal závěrem Jorge Lorenzo.

Situace jeho týmového kolegy Bena Spiese je trošku jiná, protože Američan má s Jerezem nějaké ´nevyřízené účty´. Loni jel na jihu Španělska v barvách Monster Tech 3 a závod tehdy po problémech s předkem satelitní Yamahy nedokončil. Letošní Velká cena je pro něho poprvé s tovární Yamahou a pro dobrý výsledek chce Američan udělat, co bude v jeho silách.

„Mám tam nějaké nevyřízené účty,“ uvedl před cestou do Jerezu Ben Spies. „Loni se mi tam jezdilo dobře, ale pak jsem byl hodně zklamaný, že jsem nedokázal v závodu bodovat. Teď jsem zpátky s továrním motocyklem, takže věřím, že výsledek by mohl být trošku jiný!“

„Dráhu znám z předchozího ročníku, takže se o víkendu okamžitě zaměříme na nastavení M1 a uvidíme, jak nám to půjde. Je to domácí Grand Prix mého týmového kolegy, takže očekávám skvělou atmosféru,“ řekl závěrem Američan.

Doporučujeme

Články odjinud