Jezdci tovární Yamahy mají v Silverstonu dobrou bilanci

Jezdci tovární Yamahy mají v Silverstonu dobrou bilanci

Tovární tým japonské Yamahy zaznamenal v Katalánsku velmi pozitivní víkend a nyní míří na britský závodní okruh, kde loni oba jejich jezdci Jorge Lorenzo a Ben Spies, získali umístění na stupních vítězů.

Jorge Lorenzo má od začátku sezony velmi stabilní výsledkovou bilanci a díky tomu je stále vedoucím mužem královské kubatura MotoGP. Na okruh v jižní části Anglie má Španěl jen ty nejlepší vzpomínky, protože tam loni vyhrál kvalifikaci a závod.

„Poslední víkend se nám podařilo dokončit domácí Grand Prix ve vedení světového šampionátu,“ řekl před cestou do Velké Británie Jorge Lorenzo. „Jsem velmi spokojený, protože v úvodu sezony jsme velmi konzistentní. Teď se chystáme na druhou návštěvu Silverstonu, okruhu, který mám rád.“

„Loni jsem tam byli poprvé a já tam zajel jeden z nejlepších závodů, bylo to téměř perfektní. Je mi jasné, že tato sezona bude těžká, ale společně s Yamahou velmi tvrdě pracujeme a plně se  koncentrujeme na každý jednotlivý závod,“ řekl závěrem rodák z Mallorky.

Ben Spies třetím místem v Barceloně protrhl smolnou šňůru závodů, kdy se mu vůbec nedařilo a na okruhu v Británii chce tuto skutečnost potvrdit přinejmenším stejným výkonem. „Už se nemůžu dočkat až přijedeme do Silverstonu a já se znovu posadím na motorku. Je to dráha, kde si jízdu skutečně užívám a kde jsem loni získal své vůbec první umístění na stupních vítězů v MotoGP.“

„Katalánsko rozhodně vypadá na místo, kde se nám podařil nový začátek sezony, vše proběhlo hladce a já se teď cítím dobře a schopný bojovat o pozice na stupních vítězů,“ řekl závěrem Američan, který loni oslavil na okruhu v britském Silverstonu třetí místo spolu s týmem Monster Yamaha Tech 3.

Doporučujeme

Články odjinud