JiR Moto2 získal pro Pasiniho podvozek od společnosti TSR

Tým JiR Moto2 pod vedením Luca Montirona je zpátky v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů poté, co koncem roku 2008 ukončil partnerství s týmem Scot a odešli z královské kubatury po velmi dobré sezoně s Italem Andrea Doviziosem.

Nyní se Montiron zaměřil na tým v Moto2. JiR pro spolupráci získal Jana Witteveena, který bude na pozici technického ředitele a nyní také dohodli spolupráci s japonskou firmou TSR (Technical Sports Racing). Premiérovou sezonu v nové kubatuře Moto2 tak JiR absolvuje společně s japonským šasi.

Montiron spolu s Witteveenem navštívil Japonsko, doladili tam konečnou podobu smlouvy a nic by nemělo bránit v tom, aby si převzali 600ccm prototypy Moto2 pod označením TSR6. V MotoGP Montiron spolupracoval s japonskými jezdci jako Makoto Tamadou nebo Shinya Nakanem, ale pro projekt Moto2 získal italského závodníka Mattia Pasiniho.

Italský jezdec bude s novým motocyklem testovat v lednu. Motocykl TSR6 už má něco za sebou, protože ho vyzkoušeli v závěrečném kole japonského šampionátu třídy 250ccm a výsledkem byly některé velmi dobré výsledky. Společnost TSR rovněž uvažuje o nasazení domácího závodníka v japonském kole světového šampionátu 2010.

Doporučujeme

Články odjinud